Diyanet İşleri Başkanı, din ve ilahiyat profesörü Mehmet Görmez, sonunda görmezden gelemedi.
Geri çevirdi.
1 milyon TL’lik lüks Mercedes makam aracına hiç binmeden geri vereceğini açıkladı.
Bravo kendisine!
Eleştirileri kabullendi.
İsraftan döndü.
Kibrine köle olmadı.
Dine de sığar.
Kuran’a da uygun.
“Ben Kuran ile büyüdüm” diye diklenen Cumhurbaşkanı ise görmezden gelmeye devam ediyor. Kadro isteyen taşeron işçiye elinde Kuran, “nankörlük yapma” diye bağırıyor fakat Cumhurbaşkanlığı için bu yıl ikisi tam zırhlı olmak üzere 12 binek otomobil daha alıyor.
Allah affetsin.
Ne dine sığar.
Ne Kuran’a uyar.

* * *

En zavallı kör kimdir?
Görmezden gelendir.
Cumhurbaşkanı makamında kullanılmak üzere lüks araç parkına 12 yeni lüks araç daha katıp, yeni yaptırıp yerleştiği Saray’ın “aylık sabit giderinin (elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma) 21 milyon TL’ye çıkmasını” da görmezden geliyor.
Ayda 21 milyon TL.
21 Mercedes eder.
Diyanet İşleri Başkanı’nın, gerekli olmadığı anlaşılan ve bu yüzden alımından vazgeçtiği lüks Mercedes S 500 Long makam aracı için Diyanet’in bütçesinden 1 milyon TL çıkmıştı. Bu gerçek hesapla Cumhurbaşkanı’nın sarayında sadece sabit giderlerin karşılığı her ay 21 Mercedes ediyor. 17 milyon yoksulu olan ülke. Asgari ücreti 1500 TL yapacağım diyenlere öfkeyle bağırılan ülkenin Cumhurbaşkanı, ayda 21 lüks Mercedes parasını “Saray’ın sadece, elektrik, su, doğal gaz, ısınma, soğutması için harcıyorsa bu ne Kuran’a sığar, ne İncil’e, ne Tevrat’a ve ne de vicdana uyar.

* * *

110 bin cami var.
110 bin de İmam.
Diyanet’ten maaş alıyorlar.
Bu yıl cuma namazlarından önce ve bayram namazlarından sonra halka toplam 90 bin dini öğüt (hutbe) ve kalpleri yumuşatmak ve iyiliğe sevk etmek için de toplam 90 bin dini
nasihat (vaaz) verecekler.
110 bin imam niçin sessizler.
Niçin görmezden gelirler?
“Ben Kuran ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum” diyen Cumhurbaşkanı’nın, meydanlara devletin parası (yani halktan alınan vergi) ile çıkıp, iktidar partisine oy istemesinin “kul hakkı yemek olduğunu” niçin söylemezler, niçin susarlar?
En korkunç kör!
Görmezden gelendir.
Yüzde 52 oy aldı.
Meydanlara çıkıyor.
Elinde Kuran!
Devletin parasını harcıyor.
Henüz başkan olmadı.
Başkanmış gibi harcıyor.
Ona oy vermeyen yüzde 48’in hakkını yiyor. Çünkü tarafsız olması gerekirken iktidar partisi AKP adına propaganda yapıyor.
Eşitliği bozuyor.
Seçim suçu da işliyor.
110 bin cami!
110 bin imam!
Yılda 90 bin hutbe!
En zavallı kör!
Görmezden gelendir.

Ankara’nın neyi var?

Dünya ticareti Ankara’dan mı yönetiliyor? Dünya bankacılığının merkezi Ankara mı oldu? Teknolojik yenilikler yapıp, dünyaya satanların oturduğu şehir mi Ankara? Doların yüksek artışlar yaptığı aylarda Ankara’da da döviz hesabı patlaması oldu. Memur şehri Ankara’nın döviz hesabı (döviz mevduat tutarı) 3 ayda (yılbaşından mart ayı sonuna kadar) yüzde 33 artış gösterdi. Türkiye’nin 81 ilinin toplamının döviz mevduatı 3 ay içinde toplam 4.6 milyar dolar artarken bunun yüzde 80’ini yani 3.7 milyar doları sadece başkent Ankara’dan geldi. Ankara’nın neyi var? Hortumlama tarifesi dolara mı endekslendi?