Birinci Soğuk Savaş döneminde Türkiye’ye muhtemel bir saldırıda Rus Ordusu’nu 3-4 saat durdurma ve “Komünizmle Mücadele” görevi vermişlerdi. O yıllarda Türkiye’nin İslamcıları, çok yaman komünist düşmanı olmuşlar, dernekler, örgütler kurmuşlardı. Devletten ve Suudi Arabistan ile ABD’den destekliydiler. Bugün İkinci Soğuk Savaş başladı; “Komünizmle Mücadelenin” yerini “Bir başka mücadelenin alması” gerekiyordu. Bunun için deyim yerindeyse “İslam NATO”su kuruldu.
Kuruldu mu?
Kurduruldu mu?
Kim akıl etti?
Suudi Arabistan Kralı’nın aklından çıktı diyorlar. İslam NATO’su üyesi ülkeler: Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Katar, Malezya, Mısır diye gidiyor.
Tuhaflık var.
İran da İslam.
Suriye de İslam.
Irak da İslam.
Onlara ‘İslam NATO’su” üyeliği vermemişler. Nedeni; bu ülkeleri yönetenler İslam’ın farklı mezhebi olan “Şii” inancından geliyorlarmış.

* * *

İslam ülkeleri İslam’ın barışçıl yüzünü teröre alet edenlerle savaşmak için NATO benzeri bir ittifak içinde toplandılar yoksa “Şii” inancında olanlarla vuruşmak için mi askeri güçlerini birleştirdiler? Türkiye de bu yeni İslam askeri ittifakında yer alacağı için bizim İslamcılar için de “Şiilikle Mücadele” görevi için düğmeye basılmış oldu.
Askeri işbirliği yapılacak.
İstihbarat paylaştırılacak.
IŞİD terörü yok edilecek.

* * *

IŞİD terörü aslında ABD’nin ordusuyla “Irak’ı işgal edip, Irak petrollerini Barzani Kürtlerinin kontrolüne vermesine” tepki olarak doğdu. Şimdi o terörü yok etmek için “Müslüman asker, Müslüman teröristi” vuracak. Ve bizim seçimle gelen Cumhurbaşkanı darbeyle gelen Mısır Devlet Başkanı Sisi ile el sıkışacak. Mısır da Türkiye de İslam NATO’su üyesi yapıldılar. Önceki gün bir dikkatli yazar; “İslam Koalisyonu üyesi ülkelerden Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, Müslüman Kardeşler cemaatini terör örgütü kabul ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da her fırsatta yaptığı “Rabia işareti” Suudi Arabistan’a göre terör simgesi” diye yazdı.
Ne olacak şimdi?
Rabia terör örgütü ise ittifak üyesi Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, terörün destekçisi mi sayılacak ve İslam NATO’su daha kurulurken çatlamış olacak.
İslam NATO’suna ABD destek verdi. Rusya beklemede.
Çin’in adı hiç geçmiyor. İran dışarıda bırakıldı. Suriye, Irak askeri harekat yapılacak ülkeler sayıldı.
Hayırlara vesile!

* * *

Size tarihi bir not:
Birinci Dünya Savaşı sonrası Ortadoğu haritası yeniden çizilirken; Ruslar dinin yerine “komünizmi” ve İngilizler de “krallara bağlılığı” getirdiler. Harita buna göre paylaşıldı. Bugün; Şiilik bir yanda, Sünilik diğer yanda. IŞİD bahane.

Ordu 10 cephede!


Mehmetçik Musul’da da nöbet tutmaya başlayınca TSK 10 cephede birden iç ve dış güvenliği koruyan ordu haline geldi. Güneydoğu’da, Doğuda, Suriye sınırında, Irak sınırında, Ermenistan sınırında, İran sınırında, Doğu Akdeniz’de, Karadeniz’de, Ege’de... Hava operasyonları düzenliyor. Kara, Deniz ve Hava kuvvetleriyle büyük birlikleri kaydırıyor, çekiyor, önlem alıyor.