Sığır.
Latince, bos primigenius taurus... Çift toynaklılar takımının, boynuzgiller familyasındandır. Kaba ve hantal yapılıdır. Kuyrukları püsküllüdür. Geviş getirirler. Boynuzları kırıldığında yenisi çıkmaz. Etinden, sütünden faydalanılır. Derisinden kösele yapılır. Gübresi, tarlada kullanılır. Traktörün giremediği yerlerde ziraatın temel direğidir. Düzenli otlayarak, yayıldığı meranın ıslahını sağlar.

*

Murat Belge.
Yazar, çevirmen, siyasi aktivist, akademisyen... Nişantaşı High School’da okudu, değişim öğrencisi olarak Massachusetts’e gitti, İstanbul Üniversitesi edebiyat fakültesi İngiliz dili ve edebiyatı bölümünden mezun oldu. Doçent oldu. Fransız düşünürü Althusser’in görüşlerini savundu. Boğaziçi’nde kültür turları düzenledi. Bilgi Üniversitesi’nde karşılaştırmalı edebiyat bölümünü kurdu. Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin üyesidir. Taraf gazetesi yazarıdır.

*

Akil insanlar heyetinin üyesi Ahmet Gündoğdu, akil insanların ne kadar faydalı bir heyet olduğunu anlatırken, “ziyaretlerim sırasında yolda gördüğüm çobanla konuştum, hükümetimizin bu yaptıkları sayesinde hayvanlarının yüzünün güldüğünü söyledi, çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama, bazı insanlar anlamıyor” demişti.

*

Akil insanlar heyetinin bir başka üyesi Murat Belge ise, zihnimizi bulandıran bi açıklama yaptı, “bizim desteklediğimiz adam, uydurma Tayyip Erdoğanmış, adımız akildi ama, akil falan değildik, aklımızı kullanmıyorduk, bize verilmiş bir şey yok, sadece defter kalem verildi, lüzumsuz adamlardık, akil insanlar konu mankeniydi” dedi.

*

E çok tatsız bi durum tabii... Şimdi biz bu durumda, memnuniyeti yüzüne yansıyan sığırlara mı inanacağız, Murat Belge’ye mi?

*

Ben kendi payıma sığırları daha tutarlı buluyorum ama, entelektüel bi neticeye ulaşabilmek için, akil insanlar heyetinin geriye kalan üyelerini göreve çağırıyorum. Lütfen bi açıklık getirin. Sığırlar mı yanlış düşünüyor, Murat Belge mi?