Paralel’e operasyon yapmışlar, pek kimseyi gözaltına alamamışlar, meğer, tepe yöneticilerinin önceden yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmış.

*

Utanıp kaçmışlar demek ki.

*

Peki ya utanmazlar ne olacak?

*

Mesela, bu memleketteki tüm Atatürkçüler öldürülse suratında kıl oynamayacak kötü kalpli bir kadın var, televizyon programında senelerce paralel’in gönüllü borazanlığını yaptı, övdü, şakşakladı, paralel’in söylediklerini kayıtsız şartsız doğruymuş gibi yansıttı, şimdi normalde insan içine çıkamaması lazım ama, hiç istifini bozmadan hâlâ aynı ekranda program yapmaya devam ediyor.

*

Sabah programına çıkan bir soytarı var, cemaat’in güçlü olduğu dönemde yalaya yalaya dilinde pütür kalmamıştı, kendi çalıştığı kurumun televizyonundan daha çok cemaat’in televizyon kanallarına çıkıyordu, yurtdışına kaçanların programlarına konuk oluyordu... Cankuşları kaçtı, bu soytarı hâlâ aynı sabah programında sırıtıyor.

*

İftira oldukları kanıtlanan kumpaslar için “doğruluğundan hiç şüphem yok” diyen omurgasız, hâlâ köşe yazıyor. “Eğer bunlar darbe planı değilse, ben de eşeğim” diyen tescilli eşek, hâlâ gazetecilik yapıyor. “Yalan olduklarına beni kimse inandıramaz” diyen sözde profesör, hâlâ yorumcu... Fethullah Gülen’e “sivil toplum entelektüeli” derken, şimdi “sapı silik” diyen ordinaryüs yalaka, hâlâ başyazar.

*

Sayısız örnek sayılabilir.

*

Çünkü...
Operasyon dediğin, aslında polisle savcıyla yapılmaz.
Milletle yapılır.
Memlekete yönelik tehditleri bertaraf etme görevi, bizatihi milletindir.

*

Hesabı mahkemeyle sorulmaz.
Milletin vicdanıyla sorulur.

*

Millet, şahsi çıkarları için gözümüzün içine baka baka yalan söyleyen utanmazları okumaya, seyretmeye devam ettiği sürece... Paralel gider, maralel gelir.

*

Ve, hizmet hareketi olduğunu iddia eden Fethullah Gülen, memlekete hakikaten hizmet etmek istiyorsa... Cemaatle AKP canciğerken, Pensilvanya’ya gelip elini eteğini öpen gazetecilerin tam listesini açıklamalıdır.

*

Gazetecilik mesleğinde yükselmenin yolu, Pensilvanya’dan geçiyordu. Dolayısıyla... Pensilvanya seyahatinden döndükten sonra hangi liboşların genel yayın yönetmeni, hangi döneklerin anchorman, hangi sorosçuların köşe yazarı, hangi satılıkların belgeselci, hangi yavşakların Ankara temsilcisi, hangi elçilik finolarının televizyon programcısı olduğunu bu millet bilmelidir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kadın’ı imzalamak için bugün saat 13’te Caddebostan Kültür Merkezi D&R’deyim.