YALÇIN BEL/SÖZCÜ

Türkiye genelinde 150 bine yakın öğrencisiyle Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu olan Bahçeşehir Eğitim Kurumları öğrencileri, Cumhuriyet’in 93. yılını muhteşem bir geceyle kutladı. Bahçeşehir Okulları tarafından düzenlenen ’29 Ekim Cumhuriyet Gençleri Konseri’ Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da düzenlendi. ‘Biz Cumhuriyetin öğrencileriyiz, egemenliğin kayıtsız şartsız sahibiyiz’ sloganıyla düzenlenen kutlamalarda 250 öğrenciden oluşan dev koro Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Bir öğrenci zeybek oynadı, 50 öğrenci ise harmandalı zeybeği müziği eşliğinde dans gösterisi yaptı. Açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir- Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, 15 Temmuz’da gelinen
noktanın asla unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

15 TEMMUZ’UN BİZE ÖĞRETTİĞİ...


“Cumhuriyetimiz 15 Temmuz’da büyük bir tehdit yaşadı. Türk milleti bu tehdide karşı koyarak ‘Hayır biz Cumhuriyeti koruyacağız gerekirse canımızı feda edeceğiz’ dedi. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için öğrencilerimize Cumhuriyeti ve değerlerimizi daha çok öğretmeliyiz. ” Türkiye’nin hemen her noktasında 200’ü aşkın okulları bulunduğu söyleyen Enver Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“150 bine yakın öğrenciye eğitim veriyoruz. Üniversite okuyan öğrenci sayımız 25 binleri buldu. Yurtdışındaki üniversitelerimizle biz büyük bir aileyiz. Türkiye’nin değerlerine, Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Türkiye’nin geleceğine hala yatırım yapıyoruz. Yaptığımız yatırım da eğitimdir. Eğer Türkiye’nin gücü olan genç nüfusu iyi eğitebilirsek Türkiye’nin geleceği daha da iyi olacaktır. Gençlik ülkemizin en büyük umudu...”