Toplam değerlerinin yaklaşık 180 milyon Euro civarında olması beklenen üç fonla birlikte RE-PIE’ın fon sayısı altıya, sektördeki toplam fon sayısı ise 17’ye yükseldi. Türkiye’nin ilk AVM fonları olma özelliği taşıyan Novada Outlet Söke,
Novada Outlet Tokat ve Novada Outlet Akhisar Organize Ticaret Birimi Fonları, münhasıran belli olan ve hali hazırda kiracıları bulunan AVM’lere yatırım yaparak üç ayda bir kira dağıtacak.


RE-PIE Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketi Genel Müdürü Hasan Bayhan, direk tapudan pay almaya eşdeğer olan bu gayrimenkul yatırım fonlarında riskler minimum modelde riskler minimumda olduğunu hatırlatarak, “Ön toplama aşamasında sadece Novada Outlet Söke Fonu’na 2,5 kat talep geldi” dedi.


Novada Outlet Söke, Novada Outlet Tokat ve Novada Outlet Akhisar’ın Euro cinsinden kira topladığını belirten Hasan Bayhan, fon yatırımcılarının hesaplarına Euro’ya dayalı kiraların üç ayda bir yatırılacağını ifade etti. Gayrimenkul yatırım fonlarının önemli vergi avantajı sunduğuna dikkat çeken Hasan Bayhan, söylerini şöyle sürdürdü:


“Bireysel gayrimenkul yatırımlarında yüzde 35 civarında olan kira gelir vergisi oranı, fonlar için sıfırdır. Gayrimenkul yatırım fonlarında nihai vergi yüzde 10 stopajdır. Yani gayrimenkul yatırımlarına göre yüzde 25 vergi avantajı sunuyoruz.”


RE-PIE’ın fon yönetim sektörü ortalamasının çok altında yüzde 0.3 yönetim ücreti tahsil edeceğini vurgulayan Hasan Bayhan, perakende ünitelerin kiralarını geliştirerek senelik Euro bazında yüzde 6’nın üzerinde kira dağıtmayı hedeflediklerini söyledi. Yatırımcıların Euro bazında yüzde 6 kira getirisinin üstüne gayrimenkul değer artışından da yararlanacağını ifade eden Hasan Bayhan, “Sabit getirili ürünlere göre fonların yabancı para cinsinden yüksek getiri sağlaması bekleniyor. Şu anda Euro mevduat faizi sadece yüzde 1,3 civarında” diye konuştu.     


Novada Outlet Söke, yaklaşık 19 bin metrekarelik kiralanabilir alanda, 100% doluluk oranı ve 62 mağazası ile yılda 4,2 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Novada Outlet Tokat ise 27 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 94 mağaza ile yılda 4,7 milyon ziyaretçiyi misafir ederken, Novada Outlet Akhisar ise 23 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 58 mağaza ile yılda 3,5 milyon ziyaretçiye hizmet veriyor.