33 asker ve polisi şehit verdiğimiz Nusaybin’de görev yapan bir Albay, terörle mücadelenin ‘çözüm’ süreci nedeniyle kararlılıkla yürütülmemesine isyan etti. “Burada Çanakkale’de yaşanan muharebelerin bir benzeri yaşanıyor. Hatta daha da acıklısı” diye paylaşımda bulundu.
Kamil ELİBOL/ANKARA
 

FOTO:DHA - Nusaybin'den hemen her gün gelen şehit haberleri bölgede görevli bir Albay'ı isyan ettirdi.


PKK tarafından ‘kurtarılmış bölge’ ilan edilen ilçeyi teröristlerden temizlemek için canını ortaya koyan komutanlardan birinin mesajı her şeyi ortaya koydu. Albay WhatsApp üzerinden devre arkadaşlarına attığı mesajda, “Korkmayın ama bir parça endişelenmeye başlayıp harekete geçerseniz iyi olur. Zira her gün ocaklar sönüyor” dedi.

33 ŞEHİT VERDİK


Ailesinin hedef olabileceği endişesiyle isminin açıklanması sakıncalı görülen Albay bölgede yaşananları aynen şöyle anlattı: “Az önce Nusaybin’de verilen 33’üncü şehidimizin otopsi işlemlerini tamamladık, kefenledik, dualarla tabutuna ve morga koyduk. Rengini içine koyduğumuz şehidin kanı gibi şüheda kanından almış al bayrağa sardık. Yarın Allah nasip ederse uğurlama törenini yapıp memleketine uğurlayacağız.

UMURUNDA DEĞİL!


Bu operasyon nedeniyle her gün şehit haberleri alıyorsunuz. Biliyorum, çoğunuzun umurunda değil, ben gene de bilin istedim. Burada Çanakkale’de yaşanan muharebelerin ben benzeri yaşanıyor. Hatta daha da acıklısı…

TERÖRİSTLE AYNI EVDE


Aynı evin bir odasında askerler, diğer odasında teröristler. Asker ‘teslim ol lan şerefsiz’ derken, terörist de, ‘sen teslim ol TC’nin pi..’ diye cevap veriyor. Gazi Mustafa Kemal Çanakkale’nin nasıl kazanıldığını anlatırken, ‘mevziler arası 5 metre…’ diye anlatmaya başlar ya, aynen yaşanıyor şu anda.

YARIN YARGILANABİLİRİZ


Daha da acıklısı bugün şehit olanlar, yarın belki de siyasi bir manevranın gereği olarak ‘hayata dönüş’ operasyonu sonrası yargılanan jandarma subayları gibi. Kendilerinin de yargılanabileceklerini, insan olmadıkları aşikar olan şerefsizlerin yaşam hakkına kast ettikleri gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde cezalandırılabileceklerini biliyorlar.

KARARLILIKLA EKSİLİYORUZ


Her gün kararlılıkla eksilmeye devam ediyoruz. Mesela Sur... Harekat iki taburla başlamış, bir an önce bitirilsin talimatıyla 18 tabura kadar çıkmış ve 14 taburla bitirilmiştir. Nerede 4 tabur diye sorarsanız. 67 şehit, 500’ün üzerinde yaralı ki bu da 4 JÖH Taburunun operasyon mevcudunun toplamı eder. Sizi şehitliklerde ve hastanelerde bekliyorlar. Sorabilirsiniz inanmıyorsanız. Gerçi ziyarete gider misiniz oralara bilmiyorum ama...

KAÇ YASA ÇIKARTTINIZ?


Ey necip Türk Milletini yönetenler. Ey TBMM’nin kıymetli vekilleri Terörle mücadeleyi kararlılıkla yürütmek adına kaç tane yasa, kaç tane yönetmelik çıkardınız? Teröre alenen destek verdiği bilinen kaç vekili cezalandırdınız?

BİRAZ ENDİŞELENİN


Korkma Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. Sönmeden yurdumun üstünde tüten en çok ocak. Bence de korkmayın. Ama artık bir parça endişelenmeye başlayıp harekete geçseniz iyi olur. Zira her gün ocaklar sönüyor.”