AKP’yi kongreye götüren 4 Mayıs’taki görüşmenin detayına SÖZCÜ ulaştı. Davutoğlu, “Başbakanlıkta düzen aksamamalı” dedi. Erdoğan bu karşılığı verdi

AK­P’­de sır gi­bi sak­la­nan Ge­nel baş­kan ve Baş­ba­kan haf­ta­ya bel­li ola­cak. An­cak Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, Baş­ba­kan Da­vu­toğ­lu ile yap­tı­ğı özel gö­rüş­me­de, ak­lın­da­ki is­mi açık­la­dı. Bu isim, Ulaş­tır­ma Ba­ka­nı Bi­na­li Yıl­dı­rım...

4 Ma­yıs Çar­şam­ba ak­şa­mı Sa­ra­y’­da Cum­hur­baş­ka­nı ile Baş­ba­kan Da­vu­toğ­lu ara­sın­da 1 sa­at 40 da­ki­ka sü­ren bir gö­rüş­me ya­pıl­dı. SÖZ­CÜ­’nün edin­di­ği bil­gi­ye gö­re; bu gö­rüş­me­de Da­vu­toğ­lu­’nun ye­ri­ne ge­le­cek isim de net­lik ka­zan­dı. İsim, Da­vu­toğ­lu­’nun ken­di­sin­den son­ra Baş­ba­kan­lı­k’­ta ku­ru­lan dü­ze­nin ak­sa­ma­dan de­vam et­me­si ge­rek­ti­ği­ni söy­le­yin­ce or­ta­ya çık­tı. Er­do­ğan, Da­vu­toğ­lu son­ra­sın­da iş­le­rin aks­ma­ya­ca­ğı­nı ifa­de eder­ken “Me­rak et­me­yin, Bi­na­li hal­le­der...” de­di­ği id­di­a edil­di. İd­di­a doğ­ruy­sa, Cum­hur­baş­ka­nı, is­te­me­den de ol­sa, ak­lın­da­ki is­mi Da­vu­toğ­lu­’na söy­le­di. Böy­le­ce ye­ri­ne dü­şün­dü­ğü is­min de en güç­lü aday­lar­dan bi­ri olan Bi­na­li Yıl­dı­rım ol­du­ğu an­la­şıl­dı.

5-6 İSİM, ASLINDA BİR TAKTİK


Cum­hur­baş­ka­nı­’na ya­kın­lı­ğı ile bi­li­nen AK­P’­li bir yö­ne­ti­ci ise bir­den faz­la ada­yın is­mi­nin gün­de­me ge­ti­ril­me­si­ni ‘tak­ti­k’ ola­rak açık­la­dı. Er­do­ğan, 5-6 is­min tar­tı­şıl­ma­sın­dan mem­nun. AK­P’­li yö­ne­ti­ci, “Bi­na­li Be­y’in is­mi yıp­ran­ma­sın di­ye bir stra­te­ji iz­len­di. İs­mi res­men açık­lan­sa, kon­gre­ye ka­dar her ­gün hak­kın­da on­lar­ca ha­ber çı­ka­r” bil­gi­si­ni pay­laş­tı.

TBMM Ge­nel Ku­rul ça­lış­ma­la­rı­na ön­ce­ki ge­ce ka­tı­lan Ulaş­tır­ma Ba­ka­nı Bi­na­li Yıl­dı­rım, AK­P’­li ve­kil­ler­den ‘Ge­nel baş­kan ve Baş­ba­ka­n’ il­gi­si gör­dü. Ge­nel ku­ru­l’­da ve­kil­ler­le soh­bet eden Yıl­dı­rı­m’­ın ne­şe­li ta­vır­la­rı dik­kat çek­ti. Ku­lis­te ga­ze­te­ci­le­rin aday­lı­ğıy­la il­gi­li so­ru­la­rı­na ise “Ben ga­za gel­mem. Şim­di ko­nuş­ma za­ma­nı de­ği­l” ce­va­bı­nı ver­mek­le ye­tin­di. AK­P’­ye ge­nel baş­kan ola­cak is­min en er­ken 20 Ma­yıs ve 21 Ma­yıs ta­ri­hin­de açık­la­na­bi­le­ce­ği be­lir­ti­li­yor. Bi­na­li Yıl­dı­rı­m’­ın is­mi ke­sin gi­bi gö­zük­se de Be­kir Boz­dağ, Be­rat Al­bay­rak, İs­met Yıl­maz, Nu­man Kur­tul­muş, Meh­met Mü­ez­zi­noğ­lu da bu bek­len­ti için­de.