Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelenler otoparkta şaşkına dönüyor. Adalet Sarayı'nın otoparkına aracınızı bıraktığınızda, bankomattan aldığınız biletin üzerindeki yazıyı okumak oldukça güç. Çünkü, uyarı niteliğindeki yazı Azerice. İlk bakışta "Ne var bunda? Belki bir yazılım hatası olabilir" diyebilirsiniz. Ama durum göründüğü gibi değil.

Turgut ERAT / İSTANBUL

İlginç olay Sözcü Muhabiri Turgut Erat'ın bir dava için Çağlayan Adalet Sarayı'na gitmesiyle ortaya çıktı. Otoparka aracını bırakan muhabirimiz bankomattan aldığı otopark fişi ile şaşkına döndü. Çünkü otopark fişinin üzerindeki yazı Azericeydi.

Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İspark'ı aradık. İspark yetkilisi, yaklaşık 1 yıldır Adalet Sarayı otoparkını işletmediklerini belirtti. Son 1 yıldır hem Anadolu hem de Çağlayan'daki Adalet saraylarının otopark işletmesinin Adalet Bakanlığı'na devredildiği ortaya çıktı.

AZERİ ŞİRKET KİMİN?


Otopark fişinin önünde ve arkasında ibaresi bulunan Azerbaycan kökenli Sederek şirketi "otoparkı bunlar mı işletiyor?" sorusuna neden oldu. Daha sonra muhabirimiz söz konusu otoparkı Kartal H Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun işlettiğini öğrendi.

GARDİYANLAR OTOPARKÇILIK YAPIYOR


Muhabirimize konuşan cezaevi yetkilisi ise Sederek şirketinin otoparkla ile bir bağının olmadığını, bankomat fişlerinin bu firmadan alındığını ve bu yüzden fişlerin üzerindeki yazıların "Azerice" olabileceğini söyledi. Öte yandan otoparkı işletenlerinde infaz koruma memurları oldukları öğrenildi.

OTOPARK FİŞİNDE NE YAZIYOR?


Otopark kartının ön yüzünde "HOSGELDONOZ" yazıyor. Arka yüzünde ise Azerice şu uyarılar bulunuyor.

- Biletinizi qatlamayın, əzməyin ve cırmayın.
- Bilet itirildikdə carimə haqqı ödənilir.
- Ödəniş tarifi və avtopark qaydaları panəllərdə göstərilmiştir.
- Avtomaşının içərisindən iten hər hansı bir əşyaya ticarət mərkezi cavabdeh deyil.