Beyoğlu Firuzağa Velvet Indieground Records adlı plakçıda akşam saatlerinde 'Radiohead' grubunun internetten canlı yayınladığı konseri dinlemek için bir araya gelenler, bir anda içeri giren bir grubun saldırısına uğradı.

[caption id="attachment_1280713" align="alignleft" width="880"]FOTO:DHA - Lee dükkanının önünden ağladı. FOTO:DHA - Lee dükkanının önünden ağladı.[/caption]

Dışarıdan gelenlerin darp ettiği katılımcılar plakçıdan ayrıldı. Bir yıldan beri plakçıyı işleten Koreli Seogu Lee, bugün sabah saatlerinde geldiği dükkanını kısa süre sonra kapatarak ayrıldı.

[caption id="attachment_1280717" align="alignleft" width="800"]Lee'den geriye daha önce verdiği bu fotoğrafları kaldı. Lee'den geriye daha önce verdiği bu fotoğrafları kaldı.[/caption]

'LÜTFEN YAPMAYIN'


Bu sırada gazetecilerin görüntü almasından rahatsız olan Lee, İngilizce "lütfen yapmayın" diyerek ağlamaya başladı. Açıklama yapmayan Seogu Lee, sokaktan ayrıldı.

[caption id="attachment_1280714" align="alignleft" width="880"]FOTO:DHA -Lee kaçar gibi dükkanını terk etti FOTO:DHA -Lee kaçar gibi dükkanını terk etti[/caption]

Dükkanın sahibi olduğunu söyleyen Haydar Tekin de 'Akşam bazı olaylar olmuş. Biz de dükkanın tahliye edilmesini istedik' dedi.

'KALBİMİZ ONLARLA'


Radiohead grubu ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kalbimiz bu gece İstanbul’da saldırıya uğrayanlarla. Umarız bir gün hoşgörüsüz bu saldırılar geçmişte kalacak. Şimdilik İstanbul’daki hayranlarımıza sevgimizi ve desteğimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_1280715" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA - İstanbul polisi henüz saldırıyla ilgili hiç kimseyi gözaltına almadı. FOTO:DHA - İstanbul polisi henüz saldırıyla ilgili hiç kimseyi gözaltına almadı.[/caption]

HİÇ KİMSE GÖZALTINA ALINMADI


Polisin olayla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında henüz kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI İNGİLİZ ANLATTI


İngilizce öğretmeni James Smart, Beyoğlu Firuzağa'da plakçı dükkanına yapılan saldırıyı anlattı. James Smart, "Dün akşam insanlar burada, kaldırımlarda oturuyordu, güzel müzikler çalınıyordu. Müziğin sesi de Fransız Sokağı'ndakinden daha azdı. Sonra eşime Tophane'den bir grubun, buradakileri hırpalamayı, bazı şeylere zarar vermeyi istediklerini söylüyordum. Daha önce de buralarda birkaç sanat galerisi açılmıştı, oralarda içki içiliyor diye rahatsız oluyorlardı. Eşime bu insanların bela çıkaracağımı söyledim; çünkü böyle şeylerden pek hoşlanmıyorlar. Tophane'den gelenlerin mi yoksa Fransız Sokağı'ndan onları durdurmaya gelenler mi tam kestiremiyorum. 10, 15 kişilerdi. Ellerinde sopa ve sandalyelerle vuruyorlardı bir yandan da bağırıyorlardı. Karşıdaki dükkana girdiler, tam olarak neden girdiklerini bilmiyorum, sürekli bağırış, çığrış oldu. Adamlardan biri, kadının birine vurdu. Bir süre sonra burayı terk edip, Tophane'ye doğru gittiler" dedi.

 

korelileri-1