Kamil ELİBOL/ANKARA


MHP’deki liderlik yarışı kızıştı. Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’dan sonra Gümrük  Tekel eski Bakanı merhum Gün Sazak’ın oğlu Süleyman Servet Sazak’ta, “Yarışta ben de varım” dedi. MHP eski Genel Başkan Yardımcısı olan Sazak, uzun bir süredir beklenen Genel Başkan adaylığını kamuoyuna duyurdu. Bu gelişme ile birlikte MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye rakip olan aday sayısı 4’e yükselmiş oldu.

[caption id="attachment_1033230" align="alignleft" width="600"] FOTO:SÖZCÜ Süleyman Servet Sazak, Bahçeli'ye karşı adaylığını açıklayan dördüncü isim oldu.[/caption]

GÖNÜL SEFERBERLİĞİ


Muhalif kanadın partiyi olağanüstü tüzük kurultayına götürmek için delegelerden topladıkları imzaları teslim etmesinden hemen önce Süleyman Sazak’tan beklenen liderlik hamlesi geldi. Sazak, eskiden Yardımcılığını yaptığı Bahçeli’ye, “Ülkücü iradenin önüne açacağına inanıyorum” diyerek şu mesajı verdi.


“Milli mücadele geleneğinden gelen bir ailenin çocuğu ve Türkiye sevdasının bedelini ödemiş bir ailenin ferdi olarak gelişmelerin kaçınılmaz kıldığı muhtemel kurultayda acizane, bu gönül seferberliğinin bileşeni olarak omuzumdaki yükü biliyor, üzerime düşeni yapmaya hazır olduğumu beyan ediyorum. Bugün, ülküdaşlık hukuku zedelenmiş bir MHP’nin kimlerin işine yaradığını elbette biliyoruz, tenkit üzerine yapılacak siyasal kurguların; bizi yalnızca kurguyu yapanların oyunlarına ortak edeceğini de..Bugün MHP’nin meselesi isimler üzerinden bir değişiklik meselesi değildir. Merkez karşıtı muhalifler meselesi hiç değildir. Binlerce vatan evladının canıyla, kanıyla, gönlüyle beslediği hareketimizi yönetenlerin; kirli hiçbir siyasetin uygulayıcısı olmayacakları konusundaki samimiyetini biliyor, ülkücü iradenin önünü açacaklarına inanıyorum”