TBMM Genel Kurulunda Eren Erdem'in konuşması sırasında AK Partili bir milletvekili kürsüye yürüyünce gerginlik yaşandı.

[caption id="attachment_1097713" align="alignnone" width="670"] FOTO: ANKA[/caption]

Meclis Genel Kurulunda CHP grup önerisi görüşülürken söz alan Şamil Tayyar konuşmasını tamamladıktan sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Eren Erdem sataşmadan dolayı söz aldı. Özgür Özel'in konuşmasına AK Parti sıralarından tepki gösterilince gerginlik başladı. Eren Erdem, Şamil Tayyar'ın kendisine İran ile ilgili yaptığı açıklamaları üzerine sataşmadan dolayı söz aldı. Eren Erdem, kürsüye gelince gerginlik tavan yaptı. Konuşmaya başlamadan AK Parti Milletvekilleri masalara vurarak 'yuh' diye bağırdı. Araya giren Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi "Ne konuşacağını bilmeden kendisine tepki gösteriyorsunuz. Genel Kurulun tansiyonunu kürsüdeki hatipler belirler. Dün acı bir olay yaşandı. Bugün şehit haberleri geldi. Kürsüdeki konuşmacılar böyle davranırsa acıyı hiçe saymış olursunuz" dedi. Eren Erdem konuşmasının başında cümlesini tamamlamadan elinde cep telefonuyla AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı kürsüye doğru yürüdü. Bu sırada CHP Grup Başkanvekili ve CHP'liler araya girerek Çamlı'nın ilerlemesini engelledi. Gerginliğin devam etmesi üzerine Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi birleşime 15 dakika ara verdi.

[caption id="attachment_1097774" align="alignnone" width="670"] Foto: DHA[/caption]



ZEYİD ASLAN, CHP SIRALARINA YÜRÜMEK İSTEDİ ANCAK MEVKİDAŞLARI TARAFINDAN ENGELLENDİ

Arada ayağa kalkan AK Parti ve CHP Milletvekilleri yüksek sesle tartışmaya başladı. Bu sırada CHP'li bir kadın milletvekillerinin sesinin yükseldiği duyuldu. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP sıralarına yürümek istedi ancak mevkidaşları tarafından engellendi. Sakinleştirilmeye çalışılan Zeyid Aslan'ın sık sık masaya vurarak bağırdığı görüldü. Zeyid Aslan daha sonra milletvekilleri tarafından sakinleştirilerek dışarıya çıkarıldı. Genel Kurulun tekrar başlamasının ardından MHP; HDP; CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleri söz alarak yaşanan olayı eleştirdi. Eren Erdem daha sonra tekrar kürsüye çıkarak attığı tweetlerle ilgili daha önce onlarca kez açıklama yaptığını söyleyerek yineledi.

[caption id="attachment_1097775" align="alignnone" width="670"] Foto: DHA[/caption]



"BU ÜLKEYE LAZIM OLAN YERLİ BİR CUMHURBAŞKANI, YERLİ VE MİLLİ BİR HÜKÜMET'

AK Partili Şamil Tayyar'ın konuşmasında sataşma olduğu gerekçesiyle kürsüye çıkan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar "Bu ülkeye lazım olan yerli bir Cumhurbaşkanı, yerli ve milli bir hükümet" deyince Genel Kurul'da tansiyon yine yükseldi. AK Partili Milletvekilleri CHP sıralarına yürüdü. Grup Başkanvekilleri milletvekillerinin tartışmasını engellemek için araya girdi. Akif Hamzaçebi yine birleşime ara verdi.  DHA