Başkent'teki hain saldırı sonrası şehitlerden geriye ağlatan hayat hikayeleri kaldı. Tarım TV'de çalışan gazeteci Gülşen Yıldız kimliği belirlenen ilk isim oldu. Patlama sırasında şehit olan ve askeri servis aracının şoförü olan Ali Öztaş'ın terhisine ise 76 gün kaldığı öğrenildi. Saldırıda Çankırı  ve Bursa 2 'şer şehit verdi. Çankırı'nın şehitleri sivil memur Cumali Akman ve Astsubay Mehmet Koray Pınar şehit oldu. Patlamada şehit düşen Mudanyalı Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan'ın son paylaşımı yürek burktu. İlhan Astsubay, sosyal  medyada, "unutma Türkiye bu ülkede; bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var" şeklinde bir yazı paylaşmıştı.

İşte Ankara patlamasında şehit olan vatandaşlarımız: Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu, Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan (25), Ali Öztaş (28), Astsubay Başçavuş Mehmet Yener (38), sivil memur Cumali Akman (28), Astsubay İbrahim Baran (42), sivil memur Orçun Munyas (25), astsubay Mehmet Koray Pınar (28), Kıd. Astsubay Cüneyt Sertel, Başçavuş Eren Ördek (35), sivil memur Fevziye Kayış, Uğur Fetih Özdemir, Erkan Tümer, Ayşegül Pürnek, Sedat Durgun, Mustafa Haliloğlu, Meryem Yılmaztürk, Mustafa Küçük, Recep Gülen, Ertan Akgül, Figen Gündüz, Mevlüt Öksüzoğlu, Güner Altınok, Filiz Koçak, Yıldız Demirtaş, Muammer Kosacı, Gülşen Yıldız, Fatma Berna Atmaca.

Foto: CİHAN -Çankırı şehitlerine ağlıyor


Ankara'daki hain saldırıda şehit olan 32 Yaşındaki Gülşen Yıldız’ın Tarım TV’de görev yaptığı ve yaklaşık 10 yıldan beri Ankara’da yaşadığı ifade edildi. Elbistan’a bağlı Yapılıpınar mahallesinde bulunan ailesi ise acı haber üzerine hemen Ankara’ya hareket etti. Cenazeyi teslim alan aile fertleri Yıldız’ın cenazesini Elbistan’a getirirken mahallesinde büyük bir üzüntü yaşanıyor.

İKİ ŞEHİT ÇANKIRI'DAN

Ankara’da meydana gelen patlamada Çankırı 2 şehit verdi. Patlama anında servis içerisinde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığında sivil memur olarak çalışan Cumali Akman ve 3 yıllık Astsubay Mehmet Koray Pınar şehit düştü. Şehit Akman’ın 3 yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Cumali Akman'ın Çankırı'da defnedileceği bildirildi.

28 kişinin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin de yaralandığı saldırı ile ilgili Çankırı Valisi Vahdettin Özcan taziye mesajı yayımladı. Özcan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dün gece Ankara’da meydana gelen hain saldırıda şehit olan asker ve sivil vatandaşlarımıza rahmet dilerim. Allah milletimizi korusun. Dirlik ve birliğimizi daim kılsın. Şu bilinmelidir ki Türk milleti bu badireleri aşacak güç ve metanettedir. Aynı saldırıda şehit olan Çankırılı hemşehrilerimiz Hava Astsubayı Koray Pınar ve Askeri Sivil Personel Cumali Akman’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz Çankırılılara sabır ve başsağlığı dilerim.”

BURSA'DA İKİ ŞEHİT VAR

Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda Bursa’nın Mudanya ve Gemlik ilçelerinden iki askeri personelin şehit olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Mudanyalı Başçavuş Feyyaz İlhan ile Gemlikli henüz ismi öğrenilemeyen kıdemli çavuş şehit oldu. Şehitlerin ailelerinin teşhis için Ankara’ya gittiği bildirildi. 

Foto: DHA -Şehit Feyyaz İlhan'ın Facebook paylaşımı yürek burktu

ŞEHİDİN PAYLAŞIMI YÜREK DAĞLADI


Ankara'daki bombalı saldırıda şehit düşen Bursa Mudanyalı Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan'ın sanal alemdeki paylaşımları yürekleri burktu. Şehit Feyyaz İlhan vefat etmeden önce facebook'ta “Unutma Türkiye bu ülkede; bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var" gönderisini paylaştı. Çok sayıda kullanıcının beğendiği ve paylaştığı ileti yürekleri burktu.

ŞEHİT ASKERİN ANNESİNİN İSYANI

Ankara’daki bombalı saldırıda şehit olan servis şoförü asker Ali Öztaş’ın (26) şehadeti aileye yıktı. Merkez Çukurova ilçesindeki baba evine ulaşan acı haber aileyi gözyaşına boğdu.

Foto: DHA -Şehit Ali Öztaş, Adana'yı yasa boğdu


Miyese ve Mehmet Öztaş’ın üç çocuğundan en küçüğü Ali Öztaş’ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki vatani görevini 76 gün sonra tamamlayıp dönmesi bekleniyordu. Şehit babası Mehmet Öztaş, oğlunun cenaze töreni için Ankara’ya giderken, anne Miyese Öztaş’ın feryatları yürekleri dağladı. Bekar olan oğlu için ağıt yakan ve terörü lanetleyen Miyese Hanım, ağlayarak, “Allah kahrı perişan eylesin, onları. Yavrumu yaktılar, beni yaktılar. Allah kendilerini daha fena yaksın. Körpecik kuzumu aldılar, benden. Benim yavrumu kül ettiler. Ne söyleyebilirim. En son evvelsi gün akşam kendisiyle görüştüm. Her gün servisinden birliğine giderken günü birlik konuşuyorduk. Konuşma da yalan oldu, görüşmede yalan oldu. Yavrum koklayamadım. Yavrumu aldılar benden. Gülümü, dalımı kırdılar benim. Kopardılar aldılar benden, bal gibi kuzumdu, kaymak gibi kuzumdu. Yavrum benim, elim ayağım, gözümdü kardeşim. Hem elim hem ayağım hem de gözümdü. Yavrum beni yaktı; yavrumu da gavurlar yaktı. Yandım bittim; kül oldum artık ben, kül oldum” dedi.

KAYSERİ'NİN İLK KADIN ŞEHİDİ


Ankara'daki bombalı terör saldırısı kurbanları arasında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan 32 yaşındaki Ayşegül Pürnek'in şehit olduğu haberi, Kayseri'deki ailesini gözyaşlarına boğdu.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra, Ankara'ya giderek Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak çalışan Ayşegül Pürnek'in acı haberi, Kayseri'de Melikgazi İlçesi Gelincik Sitesinde oturan ailesine bildirildi. Askeri yetkililer, ilk önce Melikgazi İlçesi Seyitgazi Mahallesi'ndeki eski adresine geldi. Burada kimseyi bulamayan yetkililer, daha sonra Melikgazi İlçesi Kızılırmak Caddesi Gelincik Sitesi'ndeki evlerine gelerek, anne Gülay ile ağabeyi Enver Pürnek'e acı haberi verdi. 112 Acil Servis ekipleri de aileye haber verilirken evde bulundu.


Baba Fuat Pürnek`in ticaretle uğraştığı ve bir iş için Ordu`da bulunduğu öğrenildi. Bekar olduğu öğrenilen talihsiz kadının baba ocağındaki apartmana Türk bayrağı asıldı.

Askeri sivil memur Ayşegül Pürnek`in amcası Ali Pürnek, yeğeninin 5 yıllık memuriyet hayatı olduğunu belirterek, “Sözün bittiği yerdeyiz. Diyecek hiçbir şeyimiz yok. Terör belasına yeğenimizi kaybettik. Allah hepimize sabırlar versin. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

İSLÂHİYE'YE ATEŞ DÜŞTÜ

Ankara'da, askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırıda şehit olan 38 yaşındaki Hava Astsubay Başçavuş Mehmet Yener’in İslâhiye’deki baba evine ateş düştü.

Başkentte dün akşam düzenlenen saldırıda şehit olan Astsubay Başçavuş Mehmet Yener’in Gaziantep’in İslahiye İlçesi'ne bağlı Kozdere Mahallesi'ndeki babasının evine ateş düştü. Yener'in şehit olduğu haberini yakınlarına; Nurdağı Kaymakamı ve İslahiye Kaymakam Vekili Seyfullah Ordueri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ali Kahveci ile İlçe Müftüsü Ramazan Yıldırım verdi. Şehit Yener’in 19 yıldan bu yana orduda görev yaptığı 5 yıl önce Ankara’ya atandı. Eşi öğretmen olan 2 çocuk babası Mehmet Yener'in teşhisi için Isparta'da polis olan ağabeyi Ömer Yener’in de Ankara’ya gittiği belirtildi.


Foto: DHA - Islahiye şehidi Mehmet Yener


Acı haberin verilmesi ardından Yener'in ailesinin evinin önüne İslahiye Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Kozdere Mahallesi’ndeki camide şehidin salası verilirken, şehidin babası Yahya Yener’i, Kaymakam Seyfullah Ordueri teselli etti. Taziye evinde de şehit astsubay için İslahiye Müftüsü Ramazan Dolu tarafından dualar edildi. Şehit astsubayın bugün düzenlenecek törenle İslahiye'ye defnedileceği belirtildi.

MUĞLA'DA ŞEHİT ACISI

Ankara'daki terör saldırısında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olan 25 yaşındaki Orçun Münyas'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki ailesi yasa boğuldu. Acı haberi alan anne ve baba, Ankara'ya gitti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak görev yapan Orçun Münyas'ın Taşyaka Mahallesi'ndeki evine acı haber saat 01.00 sıralarında geldi. Anne Gürsel ile baba Mehmet Münyas'a acı haber Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı, Müftü Oğuzhan Kadıoğlu tarafından verildi. Haberin verilmesinin ardından anne ve baba uçakla Ankara'ya gönderildi. Fethiye Belediyesi, Münyas'ın evine ve sokağa Türk bayrakları asıp, taziye çadırı kurdu.


Foto: DHA - Şehit Orçun Münyas'ın acılı anne ve babası haberi alır almaz Ankara'ya gitti


'PATLAMADAN SONRA ULAŞAMADIK, ACI HABERİ ALDIK'

Münyas'ın ilkokul arkadaşı elektronikçi Cihan Yıldırım, ölüm haberini alınca büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Yıldırım, patlamadan sonra Münyas'ı arayıp ulaşamadığını, acı haberi sabah öğrendiğini kaydetti. Münyas'ın iyi bir insan olduğunu ve çevresinde sevildiğini anlatan Yıldırım, arkadaşının daha önce bir bankada çalıştığını ve şimdiki görevi için Ankara'ya yaklaşık 1.5 yıl önce gittiğini söyledi. Münyas'ın bankada çalışmak istemediği için çalışıp sınava girdiğini aktaran Yıldırım, "Daha önceki çalışma ortamını beğenmediği için tekrar sınava girdi ve Ankara'ya atandı. Biz de onun adına sevinmiştik. Ama gelen acı haber bizi çok üzdü. Ankara'ya gitmeden önce 2 günde bir görüşürdük. En son İzmir'de bir kız arkadaşı olduğunu biliyorum" dedi.

KIRŞEHİR ŞEHİDİNİN AİLESİNE SÖYLEYEMEDİLER


Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısında şehit düşen Astsubay İbrahim Baran'ın Kırşehir Kaman ilçesindeki baba ocağına şehit ateşi düştü. Kaman'ın Başköy köyünde yaşayan Mustafa Baran'ı, terör saldırının ardından telefonla arayan yetkililer, oğlunun yaralandığını söyleyerek Ankara’ya gelmesini istedi. Şehit babası Mustafa Baran ve anne Ayşe Baran, Ankara'ya gittiklerinde oğullarının şehit olduğu haberini aldı.

Haberin babaevine ulaşması üzerine şehidin aile yakınları ve komşularının taziye için baba Mustafa Baran’ın evini ziyaret ettiği, eve ve Başköy Köyü Muhtarlığına Türk bayrakları asıldığı öğrenildi.

Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısında şehit düşen Astsubay İbrahim Baran'ın (42) evli ve 2 çocuk babası, ailenin en küçük evladı olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin, Ankara'da bir kamu kurumunda çalışan eşinin isteğiyle Ankara'da toprağa verilmesinin düşünüldüğü öğrenildi.

Öte yandan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti: “Dün Ankara'da yine alçakça, haince bir saldırı gerçekleşti. Maalesef bir kısmı asker 28 tane vatandaşımız şehit olmuş, 61 personel de yaralanmıştır. Askeri personellerimizden şehit olan İbrahim Baran, Kaman ilçemize bağlı Başköy'dendir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.”

HAYMANA ŞEHİDİ: İKİ KIZI BABASIZ KALDI

Ankara Merasim Sokak’ta meydana gelen patlamada şehit olan 28 kişiden birinin Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel olduğu belirlendi. Başkent’te önceki akşam düzenlenen hain saldırıda şehit olanların kimlikleri belli olmaya başladı. 28 şehitten birinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel olduğu öğrenildi. Sertel’in Haymana ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evli olduğu, Zeynep (18) ve Ceren (8) isimli iki kız çocuğunun bulunduğu öğrenildi.

Foto: CİHAN - Şehit Cüneyt Sertel'in iki kız evladı vardı...


FATMA BERNA ATMACA 3 AYILIK EVLİYDİ

Saldırıda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içindeki bir banka şubesinde memur olarak çalışan Fatma Berna Atmaca da yaşamını yitirdi. Atmaca'nın 3 ay önce evlendiği öğrenildi.

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı bahçesinde 26 yaşındaki Atmaca'nın cenazesini almak için bekleyen akrabası Mustafa Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 aylık bir ailenin terör kurbanı olduğunu söyledi. Berna Atmaca'nın yeğeniyle evlendiğini ifade eden Atmaca, "Yaklaşık 3 ay önce dünyaevine girmişlerdi. Kendisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığının içerisindeki bir banka şubesinde memur olarak çalışıyordu. Önceden İstanbul'da yaşıyorlardı ve tayini buraya çıkınca 1,5 ay önce Ankara'ya taşındılar" dedi.

Servisle evine gitmeye çalıştığı sırada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden gelinlerinin, yeğeniyle birbirlerini severek evlendiklerini belirten Mustafa Atmaca, "Kahramanmaraş'tan gelen annesinden kan örneği aldılar. Şu an bekliyoruz. Ecel buraya çekmiş" ifadeleriyle yaşadıkları acıyı anlattı.

Güçlükle ayakta duran anne Hatice Atmaca ise kızının yeni evlendiğini ifade ederek, "Kelimelerin bittiği yerdeyim, diyecek hiçbir şey bulamıyorum" diye konuştu. Anne Atmaca'yı yakınları teselli etti.

İZMİRLİ ŞEHİT 2 KIZ ÇOCUK BABASIYDI

Şehit Başçavuş Eren Ördek (35) evli ve 2 kız çocuğu babasıydı. İzmir’de yaşayan ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Babasını yıllar önce kaybeden şehidin 4 ay önce kredi çekerek ev aldığı öğrenildi. Ağrılı ve Kürt kökenli olan şehidin yakınları, terörü lanetledi ve annesinin evinin bulunduğu binaya dev Türk Bayrağı astı.

ÇORUM'DA BABAEVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden sivil memur Fevziye Kayış’ın acı haberi memleketi Çorum’a ulaştı. Evli ve 2 çocuk annesi Kayış’ın baba ocağı Çorum’un Üçdutlar’daki evine Türk Bayrağı asıldı. Terör saldırısı kurbanı Kayış, bugün Çorum’da düzenlenecek törenin ardından Ulu Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Ulu Mezarlık’ta  defnedilecek.

BANDIRMA'DA ŞEHİT ACISI

Ankara'daki askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu'nun Balıkesir'in Bandırma İllçesi'ndeki ailesine acı haber ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri Foto Film Merkezi'nde görevli olan evli ve iki çocuk babası şehit Kutlu'nun cenazesi bugün uçakla Bandırma'ya götürülerek Haydar Çavuş Camiinde düzenlenecek olan törenin ardından şehit Kutlu Bandırma Şehitliği'nde defnedilecek.

DHA / CİHAN