FETÖ’nün kanlı darbe girişimi ülkeye büyük ders olmalı. Toplumdaki tüm cemaatler devletçe yani Diyanet İşleri tarafından izlenmeli, en küçük siyasi eylemi olan cemaat derhal kapatılmalıdır. “Benim cemaatim iyi” deyip, yol verirseniz bu tür olayların sonunu alamazsınız. Bu hainler, Ortadoğu’nun kan ve gözyaşı ile boğulduğu, Doğu ve Güneydoğu’daki katil PKK terör eylemlerinin en yoğun olduğu dönemden de yararlanmak istedi. Türk halkı, polis ve kahraman TSK mensuplarının dik duruşu ile bu bela savuşturuldu. Bu örgüte yardım ve yataklık eden kim veya kimler ise mutlak cezalandırılmalıdır. Bu arada “kurunun yanında, yaşın da yanmamasına” özen gösterilmelidir. TSK, geçmişte bunu çok acı bir biçim de yaşadı. Onu yaşatanlar FETÖ’cü alçaklar değil miydi?

HERKES KANDIRILMADI MI?

FETÖ’nün bu uzun serüveninde tüm siyasi partiler ve parti teşkilatlarının katkısı olup olmadığı derinliğine araştırılmalıdır. Cemaatin, ülkenin iliklerine girmesinde siyasetin katkısı olduğu kuşkusu kamuoyunda yoğun biçimde konuşulmaktadır. FETÖ için Meclis araştırma komisyonu kurulması son derece yararlıdır. Kurulan bu komisyon, bu hainleri araştıracağı için büyük bir mutluluk duyarken, o da ne! Araştırma komisyonuna AKP tarafından FETÖ kuşkusu olan 2 üye atanmaz mı? Bu atamanın ne anlama geldiğini anlayan varsa beri gelsin… Ana rahmindeki bebeğin doğmadan ölmesine benzemiyor mu? Adama sorarlar, “kimi kimle soruşturuyorsun?” diye… Tabii bu değerli 2 üye “biz de kandırıldık” diyorlarsa, göreve devam etmelerinde hiçbir sakınca yoktur! Yukarıdan aşağıya herkes kandırılmadı mı?
Türk büyüklerimiz; (2002’den öncekiler de dahil) kamuoyunun karşısına geçip, “FETÖ’nün bugünlere gelişinde haberimiz olmadığı gibi hiçbir katkımız da olmamıştır” diyebilir misiniz? Derseniz, Türk halkını “balık hafızalı” yerine koyarsınız. (Ne istediler de vermedik?)

TEK ÇÖZÜM YOLU: LAİK EĞİTİM

Bu hain FETÖ ekibi, emperyalist istihbarat örgütleri ile ülkede çok önemli bir eksikliği yakaladılar… MİLLİ EĞİTİM... Milli Eğitime girerek bir süre sonra ülkeyi ele geçirmek için planlar yaptılar. Gördüler ki devlet fakir çocukları eğitemediği gibi, eğitse de barınma ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu fırsattan yararlanarak hemen devreye girdiler, bu genç körpe kuşakların eğitimlerini ve barınmalarını sağladılar. Bunları yaparken de, gençleri en hayati yerinden yakaladılar:… DİN...… Bu gençlere eğitim verirken, dini açıdan da beyinlerini yıkadılar. Eğitimlerini tamamlayanlar başta kamu olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde görevlere geldiler. Zamanlamaları çok ilginçti! AKP iktidara gelmiş ama yeterli yetişmiş kadroları yoktu. Nefes almadan FETÖ’cüler bu boşlukları doldurdu...
Bizi yönetenlere soruyorum:
Yoğun dini eğitim verilerek çocukların aklı tek noktaya odaklanmıyor mu?
Ülkede AKP dışında eğitimden memnun olan var mı?
Şu anda ülkeyi uygarlığa taşıyacak eğitim sisteminin varlığından söz edebilir misiniz?
Dini eğitime ağırlık vererek, parti ideolojisine uygun gençler mi yetiştirmek istiyorsunuz?
Orta eğitim ve üniversitelerin yurt sorununu çözebildiniz mi?
Fakir aile çocuklarına devlet yeterince sahip çıkabildi mi?
Bu çocuklara yeterli burs verebiliyor musunuz?
Orta eğitim ve üniversitelerde donanımlı eğitim kadroları olduğunu söyleyebilir misiniz?
Öğretmenlerin tümüyle eğitime odaklanması için yeterince maaş verebiliyor musunuz?
Ülkedeki eğitim kalitesinden memnun musunuz? Eğitim kalitesi denetleniyor mu?
Bu cemaat belalarının bir daha ülkenin başına dert olmasını istemiyorsak, artık tek çözümün LAİK EĞİTİM olduğunu görün.

14 YILLIK REKLAM ARASI BİTTİ, ARTIK UYANIN…

SON SÖZ: Siz bana, dinle refaha ulaşmış bir toplum gösterin, ben de size DEVRİM ile geri kalmış toplum göstereyim. CHE GUEVARA