Kafatasçı Almanların, 1915 Ermeni olayları konusunda edepsizliklerini artırıp Alman Meclisi’nde “Soykırım” kararı çıkardıkları şu günlerde, ünlü ressam, resimli roman çizeri, gazeteci ve film yapımcısı Suat Yalaz, 45 yıl önce başından geçen bir “Ermeni olayı”nı şöyle anlatıyor:

*  *  *

“1971 yılında Paris’te orta yaşlı, sevecen bir kadın olan bir Ermeni madamın evinde pansiyoner olarak kalıyorum.
Madam, Türkiye’yi hiç görmemiş ama her şeyi Kayseri’den Fransa’ya göç eden (daha doğrusu kaçan) rahmetli kocasından dinlemiş, öğrenmiş.
Madam bir gün “Komşular sizinle tanışmak istiyorlar, bir yemek düzenlesem, ne dersiniz?” diye sordu. Ben de “Çok iyi olur” dedim. Sevindi.
Ermeni terör örgütü Asala’nın diplomatlarımızı bir bir öldürdüğü yıllar...
“Yahu” dedim kendi kendime “Bu heriflerin hepsi Ermeni... ‘Tam linç edilecek bir Türk’ deyip saldırırlarsa ben ne yaparım?’

*  *  *

Akşam oldu, davet ettiler, yemek salonuna alındım.
Aman Allahım... Uzun bir masa... Sağlı sollu, madamlar, mösyöler... İçlerinde hiç genç yok. Hepsi orta yaşlı. Yani, yürekleri kin ve nefret dolu Ermeniler...
Konuşma karşılıklı iltifatlarla başladı. Ne iş yaptığımı sordular. Film yapımcısı ve gazeteci olduğumu öğrenince ayrıca ilgilendiler.
“Aman iyi gidiyor. Lâf atma, saldırı falan yok” derken... Masanın öbür ucundaki ‘ensesi ve gövdesi kalın’ komşu:
“Siz de bizimkileri fena kesmişiniz haa” diye patlamaz mı?
“Valla bilmem ki... İşte savaş bu... Karşılıklı bir şeyler olmuş!” dedim.
Adam “Yok yok, öyle değil! Bir buçuk milyon Ermeni’yi kesmişsiniz!” diye gürledi!
Ben “Ayvayı yedin oğlum. Şimdi çıngar çıkacak. En yakın kapıya nasıl fırlarsın, onu hesapla” derken Ermeni madam elini masaya vurup bağırmaya başladı:
“Bana bakın! Kesin sesinizi... Marsilya’da iken bizim evde yapılan toplantılarda ne zaman böyle konuşmalar olsa, Türk mezaliminden söz açılsa, kocam öfkeyle:
‘Kesin sesinizi!’ derdi. ‘Çok iyi biliyorsunuz ki, bunu biz başlattık! Erkekleri cephede olan Türk köylerine biz saldırdık! Rus’un, İngiliz’in oyununa geldik! Şimdi lütfen bu konuyu kapatalım!”

*  *  *

“Hayatımda hiç böyle omuzlarımdan ağır bir yükün kalkması olayını yaşamamıştım.
Dünyalar benim oldu sanki...
Ufak tefek Ermeni kadın, bir anda beni büyük bir eziklikten kurtarmıştı... Ve ben, ‘Ermeni soykırımı’ palavrasının içyüzünü yemekli bir Ermeni toplantısında bir Ermeni kadının ağzından, yani tam kaynağından öğrenmiş oldum...
O günden beri, ‘sözde Ermeni soykırımı’ konusunda son derece huzurlu ve rahatım.”

Meral ve moral...


MHP’liler yeni bir slogan buldu:
“MHP’ye Meral, Türkiye’ye moral”
MHP kongresinde liderlik için yarışacak 6 Genel Başkan adayından Meral Akşener, yurdu adım adım dolaşıyor, MHP tabanını kucaklıyor ve ülkücülere iktidar vaat ediyor.
İlgi büyük... Fakat Meral Hanım’ın ciddi rakipleri var. Her biri kendi alanında yükselmiş isimler:
Prof. Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sinan Oğan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü... Ve Genel Başkan adayları listesine önemli bir isim daha katılıp, beklenen adaylığını resmen ilan etti:
Süleyman Servet Sazak.
Bir basın toplantısı düzenleyen Sazak “Ben muhalif değilim, kendimi hep ev sahibi olarak gördüm. MHP Genel Başkanlığı’na talibim. Bu yarış içerisinde herkes kendi yolunda ilerleyecek. Sonuçta da taban bu işi birleştirecek” dedi.
6 güçlü rakiple mücadele etmesi gereken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ne yapıyor? “Ben 19 Haziran’ı asla kabul etmem” diyor ve olağanüstü kongrenin 10 Temmuz’da yapılmasında ısrar ediyor! Garip bir inat!

TEBESSÜM


Almanlar ve Yahudiler


Bu fıkrayı yurtdışında yaşayan okurum Dr. Ugua Avcıkurt gönderdi:
Almanya’da bir grup İsrailli turist ülkeyi gezmektedir.
Otobüs dağ başında bozulur. Alman şoför, yardım istemek amacıyla ileride görünen çiftliğe yürür.
Yaşlı Alman çiftçi, odun fırınında ekmek pişirmektedir. Alman şoför “Bir otobüs dolusu Yahudi var. Araba arıza yaptı. Ben bunları dağ başında tek başıma ne yapacağım, yardım et” der.
Alman çiftçi cevap verirken üzüntüyle başını sallar:
“Valla çok isterdim ama ben yaşlıyım. Fırınım da alsa alsa iki Yahudi’yi alır. Yakacak odunum da az, kusura bakma!”

Günün Sözü
Her ulusa önem ver ama hiçbir ulusa (özellikle Almanlara) olduğundan fazla değer verme!