Norveç'te yayın yapan Vart Land haber portalı, Oslo'da planlanan "feminist" cami projesine Masjid Al-Nisa yani Kadın Camisi adının verileceğini ifade ederken camide kadın imamların yer alacağı belirtildi.

Projeyi hayata geçiren Yezen el-Obaide, "Ben kadınların da erkekler kadar geniş alanlarda namaz kılabileceği feminist bir cami tasarlıyorum. Kadın ve erkeklerin yan ana aynı odada namaz kılabileceği bir cami istiyorum. Kadınlara mikrofon vermeliyiz. Böylece seslerini duyurmalarına yardımcı olmalıyız" dedi.

[old_news_related_template title="Dünyanın en liberal camisi Berlin'de açıldı" desc="Almanya'nın başkenti Berlin'de bugün açılan bir cami adeta ezber bozuyor. İbn Rüşd Goethe Camisi kapılarını ziyaretçilere açtı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/cami.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/dunyanin-en-liberal-camisi-1898570/"]

Projenin başlangıç aşamasında olduğunu belirten yetkililer, bir yıl içinde caminin hizmete girmesini bekliyor. İnsan hakları savunucusu olarak Norveç kamuoyu tarafından bilinen al-Obaide, eşcinsellerin de namaz kılabileceklerini söyleyerek, "Bu cami, normal camilere girmekten rahatsızlık duyan herkese açık. Kadın, erkek, transeksüel, eşcinsel, herkes gelebilir" ifadesini kullandı.

Danimarka'da da 2015 yılında Sherin Khankan, kadın imamların çalıştığı bir cami açmıştı.