Bu ayak Malnourished Marwan Ahmad Mahyoub isimli 10 yaşında bir çocuğa ait. Mahyoub'ın bu fotoğrafları, Yemen'in Kızıl Deniz liman kenti olan Hodeidah'daki bir sağlık merkezinde çekildi.

yemen

Yemen'de daha bugün, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıda, 35 kişi hayatını kaybetti. 2014'ten beri iç savaşın devam ettiği ülkede şimdiye kadar binlerce kişi hayatını kaybederken, çocukları ve suçsuz halkı bu savaştan uzak tutamamak insanlık adına büyük bir utanç. Suudi'lerin saldırıları nedeniyle San'a Uluslararası Havaalanı da kapanınca, yardım kuruluşları bölgeye ulaşamaz hale geldi. Bu duruma pek çok yardım kuruluşu tepki gösterirken, ilaç ve gıda ulaştırılamadığı için hayatını kaybedenlerin sayısının, saldırılar sırasında ölenlerden daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

yemen-2 yemen-3

Henüz 10 yaşında olan Malnourished Marwan Ahmad Mahyoub da bu çocuklardan biri. 10 yaşında olmasına rağmen yetersiz beslenme nedeniyle yaşıtlarının fiziksel özelliklerine ulaşamamış. Şu an bir sağlık merkezinde yaşayan Malnourished, egzersizlerle sağlığına kavuşturulmaya çalışılıyor.

[old_news_related_template title="Yemen'de otele hava saldırısı: 35 ölü" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/ggg-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-yemende-otele-hava-saldirisi-30-olu-1985686/"]