Barzani'nin, Kerkük'ün Kürt bölgesine dahil edilmesini görüşmek için Bağdat'a gönderdiği heyetin başkanı Adnan Müfti, "Kerkük'te Kürdistan bayrağı kesinlikle indirilmeyecek" dedi.

[old_news_related_template title="Barzani'nin partisi 'evet' kampanyası başlattı" desc="Türkiye ziyaretinde, göndere Kürdistan bayrağının çekilmesi ile gündeme gelen, Kuzey Irak'taki Kürt bölgesel yönetimi Lideri Mesud Barzani'nin Partisi, 16 Nisan referandumu için 'evet' kampanyası başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/kdp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/barzaninin-partisi-evet-kampanyasi-baslatti-1730979/"]

Müfti'nin başkanlık ettiği heyet Bağdat'ta Irak hükümet yetkilileri ile görüşmelerden sonra bir basın toplantısı düzenlediler.

Yine Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw televizyonu, Müfti'nin basın toplantısında, “Kerkük'te Kürdistan bayrağı kesinlikle indirilmeyecek. Bu yönde bir karar alınacaksa Kerkük İl Meclisi tarafından alınmalı. Sadece onlar böyle bir kararı verebilir” dediğini aktardı.

[old_news_related_template title="Irak Başbakanı İbadi: Kerkük'teki Kürt bayrağını indirin" desc="Irak Başbakanı Haydar İbadi, Kerkük kent yetkililerine ulusal birlik çağrısı yaparak kente çekilen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının indirilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün Kerkük yerel yönetimine seslenerek, 'Hemen o bayrağı indirin' açıklamasından bulunmuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/abadis930249eama.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/irak-basbakani-ibadi-kerkukteki-kurt-bayragini-indirin-1775971/"]
Kerkük'ün yerel yönetimini oluşturan il meclisi 28 Mart'ta kentteki resmi binalara Irak federal bayrağının yanı sıra Kürdistan bölgesi bayrağını çekme kararını onaylamıştı.Kerkük il Meclisi'nin Kürt üyeleri, dün de Arap ve Türkmen üyelerin boykot ettiği toplantıda, Kerkük'ün resmen Irak Kürdistan bölgesine bağlanması için referanduma gidilmesi kararı almışlardı.Kerkük, mevcut Irak Anayasası gereği halen Bağdat yönetimine bağlı bulunuyor.

PARLAMENTO GEÇERSİZ İLAN ETMİŞTİ


Irak Parlamentosu 1 Nisan günü Kerkük İl Meclisi’nin 28 Mart tarihli resmi binalara Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağını çekme kararını geçersiz ilan eden bir oylama yapmıştı.

[old_news_related_template title="Bağdat yönetiminden Kürdistan bayrağına ret" desc="Irak Parlamentosu, Kerkük'te sadece Irak bayrağı asılması yönünde karar aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/234edasdas.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-iraktan-flas-bayrak-karari-1769081/"]

ERDOĞAN: O BAYRAĞI İNDİRİN


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Zonguldak’ta katıldığı toplu açılış töreninde “Kerkük'te milli bayrağın dışında ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. Çünkü 'Kerkük Kürtlerindir' safsatasına Türkiye olarak biz asla uymuyoruz. Kerkük orada yaşayan Türkmeniyle, Arabıyla, Kürdü varsa Kürdüyle hepsinindir. 'Bizimdir' diyerek böyle bir iddianın içine girmeyin onun bedeli de ağır olur. Hemen o bayraklarınızı indirin” demişti.