İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye sınırına 65 kilometre mesafede bulunan Han Şeyhun kasabasında düzenlenen hava saldırısı sonucu 20'si çocuk 72 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Muhaliflere yakınlığıyla bilinen örgütler ise ölü sayısını 100 olarak veriyor.

Başta ABD, Türkiye ve Fransa olmak üzere uluslararası toplum, İdlib'de yaşanan ölümlerden Suriye rejimini sorumlu tuttu. Fakat Şam Yönetimi, Han Şeyhun'da "kimyasal gaz" kullandığı iddialarını yalanlamaya devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, Suriye rejiminin herhangi bir kimyasal silah türüne sahip olmadığını belirterek, "Suriye, Han Şeyhun'da, başka bir kent ya da başka bir köyde "zehirli gaz" kullandığını 'kesin bir şekilde' reddediyor" ifadesini kullandı.

MOSKOVA: TERÖRİSTLERİN MÜHİMMAT DEPOSU!


Şüphelerin yöneldiği Moskova da önceki gün bölgede hava operasyonu yapmadığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konoşenkov ise, YouTube'da yayımlanan açıklamasında, "Suriye'nin teröristlere ait büyük bir mühimmat ve askeri teçhizat deposuna saldırı yaptığını" savundu.

Deponun bulunduğu arazide kimyasal silah mühimmatı üretilen imalathanelerin bulunduğunu öne süren Konoşenkov, söz konusu kimyasal mühimmat türünün, geçen yıl isyancılar tarafından Halep'te kullanıldığını da iddia etti

İNGİLTERE: AÇIKÇA BİR SAVAŞ SUÇU İŞLENDİ


Britanya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, yaşananlara ilişkin "Suriye barışı için çok kötü haber. Bu açıkça bir savaş suçu" dedi.

New York'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rycroft, "Bu açıkça bir savaş suçudur ve daha önce savunulamayacak şeyleri savunmak adına veto hakkını kullanan (Rusya ve Çin) Güvenlik Konseyi üyelerine gidişatı değiştirmeleri için çağrıda bulunuyorum" ifadesini kullandı.