Barack Obama yerine 20 Ocak'ta ABD Başkanlığı'na geçecek olan Donald Trump, Rusya ile ilişkilerde 'pozitif' olma yönünde mesajlar verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Trump, "ünyada yeterince sorun olduğunu başkanlık görevini yürütmeye başladığında Rusya'nın ABD'ye çok daha fazla saygı göstereceğini ve iki ülkenin birçok sorunun çözümünde beraber çalışabileceğini" belirtti.

Trump şunları söyledi:" Sadece aptal insanlar Rusya ile iyi ilişkiler kurmanın kötü olduğunu düşünebilir. Dünyada yeterince sorun var. Görevime başladığımda Rusya, ABD'ye şimdikinden daha fazla saygı gösterecek ve belki iki ülke birçok problemin çözümünde birlikte çalışabilecek."

ABD, bilgisayar korsanlığı yoluyla başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları nedeniyle 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

[old_news_related_template title="ABD Rus diplomatları sınır dışı edecek" desc="ABD, başkanlık seçimlerinde siber saldırı iddiaları nedeniyle 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı. ABD aynı zamanda iki Rus temsilciliğini kapatacağını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/basliksiz-12-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-abd-rus-diplomatlari-sinir-disi-edecek-1593779/"]