KYK için müjdeli haber geçtiğimiz akşamüstü öğrencilere ulaştı, KYK burs başvuruları KYK'nın e-Devlet sistemi üzerinden başladı. Gerekli müracaat işlemlerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler heyecanla belgelerini toplamaya ve başvuru aşamalarını gerçekleştirmeye başladı... KYK burs başvuruları yapılırken e-Devlet sisteminden faydalanılacak. Aşağıdaki link üzerinden e-Devlet'e giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

KYK e-DEVLET BAŞVURU LİNKİ

ÖĞRENİM BİLGİLERİNİ TİTİZCE KONTROL EDİN!

Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.



BU BELGELER KYK BURS BAŞVURSUSUNDA ÖNCELİK SAĞLIYOR

Şehit/gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettiği takdirde
KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor.

Başvuru esnasında öncelik durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya /Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 5 Kasım 2017 tarihine kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK, haftanın yedi günü 24 saat hizmet veriyor.

e-devlet

E-DEVLET ŞİFRENİZİ ÜCRETSİZ NASIL YENİLEYEBİLİRSİNİZ?

e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemini aşağıdaki adresten gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet şifre yenileme sayfası