İstanbul Halk Ekmek’in üst düzey yönetimde yer alanlara aileleri ile birlikte sağlık sigortası yaptığı ortaya çıktı. Sayıştay, sağlık sigortalarının parasının İstanbul Halk Ekmek’in (İHE) kasasından çıktığını belirledi. Kuruluş ise uygulamanın kalite yönetiminin bir parçası olduğunu iddia etti.

Sigortalar için bir yılda 84 bin lira para ödendiği ortaya çıktı. Sayıştay’ın İHE ile ilgili hazırladığı raporda şu görüşlere yer verildi: ‘’Şirkette görev yapan şef, müdür, danışman, genel müdür ve genel müdür yardımcıları ile İSKİ, İETT, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve bu şekilde atanan yönetim kurulu üyeleri ile bunların aile bireyleri için özel sağlık sigortası yaptırılarak poliçe bedellerinin şirket bütçesi tarafından karşılandığı tespit edilmiştir.”

[old_news_related_template title="DUTY FREE harcamasını Halk Ekmek'e ödettiler" desc="İstanbul Halk Ekmek tarafından yurtdışına gönderilen personelin duty free’lerde yaptığı harcamanın faturasını kuruma ödettirdiği ortaya çıkı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/06duti.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/duty-free-harcamasini-halk-ekmeke-odettiler-1768319/"]

GÜVENCELERİ VAR


Özel sigorta yapılan görevlilerin kamu personeli olduğunun belirtildiği raporda “Gerek kendileri ve gerekse bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık güvenceleri bulunmaktadır” denildi. Sayıştay ayrıca aile fertlerinin diledikleri takdirde ücreti kendileri tarafından ödenmek suretiyle sigorta yaptırabileceğini vurguladı. Halk Ekmek’in, Sayıştay’a verdiği cevapta, ‘’Şirketimiz prestijine uygun sistemler kurmaktadır. Toplam kalite sisteminin en temel ilkelerinden biri çalışan memnuniyeti ve temel aracı ise sağlıktır. Çalışan memnuniyetini yüksek tutmak için bu uygulamayı yapılmıştır” denildi.