Milliyet Gazetesi'nden Abdullah Karakuş TOKİ'nin inşaat faaliyetleri yapacağı doğa harikası Ayder Yaylası'ndaki 1700 kaçak yapının yıkılacağını yazdı. İşte Karakuş'un yazısının ilgili bölümü:

Hükümet yaylalardaki kötü görüntüyü ve kaçak yapılaşmayı önlemek için çalışmaları artırdı. Ayder Yaylası başta olmak üzere yaylalarda ilk etapta yaklaşık bin 700 kaçak yapı yıkılacak. Bu sayının daha da yükselebileceği belirtiliyor.

[old_news_related_template title="Erdoğan: Ayder'i rezil ettik" desc="Rize'de İl Danışma Meclis'i toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı, parti teşkilatına önemli mesajlar verdi, ''Ben belediye başkanıyım', 'E ben bakanım' yanından havasından geçilmiyorsa yandık' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden 'yeni devlet' açıklamaları için 'Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka hiçbir devletimiz yoktur. Kim ne derse desin hepsi hikaye' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı ünlü Ayder Yaylası için 'Kirlettik, rezil ettik. Burayı inşallah devlet olarak da özellikle duracağız. Ayder'i kentsel dönüşüm ile hakikaten şanına yakışır hale getireceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/erdogan-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogan-rizede-konusuyor-3-1963744/"]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakından takip ettiği için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar konuyla ilgili özel çalışıyor ve sık sık ortak toplantı yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün memleketi Rize’de olacak. Yaylalardaki kötü görüntüye kızan Erdoğan’ın yapılan çalışmalarla ilgili son bilgileri de Karadeniz ziyaretinde alması bekleniyor. Erdoğan her Karadeniz gezisinde hemşerilerine bu konuyla ilgili sitem edip yapılaşmaya yönelik çağrı yapıyordu.
ayde2222

[old_news_related_template title="Ayder Yaylası'nda Kentsel Dönüşüm tedirginliği" desc="Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde doğal güzelliği bozulduğu gerekçesiyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak Ayder Yaylası'nda projenin belirsizliği işletme sahiplerini tedirgin ediyor. Dönüşüm projesinin yaylada ihtiyaç olduğunu dile getirenler bu konuda kendilerinin de bilgilendirilmesini istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/ayder8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ayder-yaylasinda-kentsel-donusum-tedirginligi-1974612/"]