Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz, annesi Emel Korkmaz'ın bu yıl İstanbul Maratonu'nda koşacağını açıkladı. Gürkan Korkmaz, "Annem bu sene de İstanbul Maratonu’nda koşacak; Ali İsmail, daha çok gence umut olacak..." diye konuştu.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) adına bir burs fonu da oluşturduklarını belirten Korkmaz, "Gelin kampanyaya destek olun; daha çok öğrenci okuyabilsin. Karanlığı delen daha büyük bir ışık olalım.

Bağışın alt ya da üst sınırı yok. 10 TL bağış yapabileceğiniz gibi bir öğrencinin 1 yıllık bursu olan 2.500 TL’yi de karşılayabilirsiniz!" diye konuştu.

Anne Emel Korkmaz burs kampanyası adına yaptığı konuşmada, "Ben neden mi koşuyorum? ALİKEV için... ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz adına, o'nun hayallerini yaşatmak, gerçekleştirmek adına kurduğumuz vakıf... Bizler, o'nun ailesi olarak o'nun kısacık yaşamında gerçekleştirmeye çalıştığı hayallerinin, düşlerinin peşine düşmek için bu vakfı kurduk. Ali İsmail kısacık yaşamında o kadar çok şey yaptı ki... Küçüktü ama bir sürü çocuğa kitap okuttu; aralarından en iyi özet çıkarana hediyeler aldı. Köy okullarına kitap götürdü. Hep derdi ki, "Köyde okuyan çocuklar ne kadar eğitim alabiliyorlar ki? Onlara kitap götürmeliyim." Engellilere çuvallarca şişe kapağı topladı. Defalarca huzur evine gitti... Biz çocuklarımızı sevgiyle iyilikle büyüttük. İşte benim Ali İsmail'im bu kadar sevgiyle, insanlıkla dolu bir çocuktu. Şimdi ben o'nun düşlerini gerçeğe dönüştürmek için, vakfımızı yaşatmak, onlarca çocuğa, gence imkanlar yaratmak için koşuyorum ve sizlerin de bağış katkılarıyla kampanya hedeflerimizi gerçekleştirip amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Kampanyaya destek vermek isteyenler aşağıdaki adrese tıklayabilir.

https://ipk.adimadim.org/kampanya/CC18688