Dinci terör örgütü IŞİD’le mücadele bahanesi adı altında Amerika’dan açık destek alan terör gruplarının, sınır karakollarımıza yönelik taciz saldırılarında tanksavar ve Stinger füzeleri kullandığı ortaya çıktı. Bölgedeki askeri kaynaklar, yaşanan gelişmeleri SÖZCÜ’ye şöyle değerlendirdi:
‘algı operasyonu yaratıldı’

“Sincar’a yapılan harekatın zamanlaması iyi olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesi böyle bir harekatın yapılması Türkiye’nin elini zayıflatırken, ABD’nin elini güçlendirdi. Basında ABD’nin sanki onlarca zırhlı aracı Türkiye-Suriye sınırına yığmış gibi bir algı operasyonu yaratıldı. Bunun gerçekle ilgisi yok. 5 zırhlı aracın ABD bayrağı takıp dolaşması, sanki her tarafta Amerikan zırhlıları varmış gibi yorumlanıyor.
Frans24, AP, Reuter, DPA muhabirleri de sürekli aynı araçların gittiği yerlerde bulunuyor. Tam anlamıyla algı operasyonunun yapılmasına destek oluyor. Sınır hattımızda ABD’nin yığınak yaptığına ilişkin değerlendirmeler doğru değil. Cumhurbaşkanımızın ‘her an gelebiliriz’ sözleri de yanlış. Çünkü bu tür açıklamalar terör örgütlerine daha fazla destek verilmesine, onların da mayınlama, tuzaklama, yığınak yapmalarına sebep oluyor. Bu tür açıklamaları operasyonları da tehlikeye düşürüyor.

11kamisli ABD’nin PKK uzantılarına kalkan olmak için gönderdiği 5 zırlı araçtan oluşan birlik Kamışlı, Amude, Derik ve Dırbesiye arasında mekik dokuyor. Uluslararası medya da, “Her yerde Amerikan askeri var” algısı yaratıyor.


‘AMERİKA TAMPON OLUŞTURSUN...’

Türkiye ile YPG arasında ABD’nin tampon oluşturma planı konuşuluyor. Eğer ABD, terör örgütlerinin ülkemize dönük saldırılarını önleyecekse, onlara kalkan olacaksa, bulunsun. Ancak yaşanan olaylar, ABD kalkan olsa bile YPG’yi o bölgede silah, araç-gereç yönünde destekleyeceğini de sanıyoruz.

ABD’nin zırhlı araçlarda bayrağının bulunması sanki bölgede yeni bir durummuş gibi de gösteriliyor. Oysa ABD bayrağı harekattan önce de vardı. Bu artık bölgenin gerçeği. ABD, Suriye’nin kuzeyinde federal bir yapıya çevirmenin planı içerisinde. Barzani’yi de devirip, bölgeyi tam anlamıyla ele geçirmek istiyor. Hudut karakollarımızı terör örgütü hedef alıyor. Elindeki tanksavarlar, Stinger füzeleri, havanlar o kadar fazla ki, bunları rahatça kullanıyorlar. Karakollarımız da direk hedeflerinde. Yapılan saldırılara anında karşılık veriyoruz. ABD’nin sınır ötesinden bu saldırıları durdurması gerekir.”