CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nü, Kocaeli'nin Körfez- Dilovası etabında sürdürürken, korteji araçla saldırı ihbarı üzerine D- 100 karayolunun bugüne kadar tek şeritten araçlara geçiş verilen İstanbul yönü trafiğe tamamen kapatıldı. Yürüyüş devam ederken, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekibinin takibe aldığı belirten 38 UU 962 plakalı ve siyah renkli minibüs., Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kartepe İlçesi Köseköy mevkiine durduruldu. Minibüste CHP kortejine saldıracağı ve IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen 'Ebu Hüseyin' kod adlı kişi gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri, araçta ve bu kişinin üzerinde yapılan aramada herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını ancak, şüphelinin cep telefonu kayıtlarından korteje aracıyla girerek saldırı yapacağı yönünde mesajlar bulunduğunu açıkladı.

4 KİŞİ GÖZALTINDA, 2 KİŞİ ARANIYOR

Bu kişinin sorgusu devam ederken, Kayseri'deki emniyet kaynakları takip ettikleri 'Ebu Hüseyin' kod adlı 30 yaşlarındaki kişinin IŞİD militanı olduğunu ve bir süredir takipte olduğu, onunla bağlantılı olduğu saptanan 6 kişiden 4'ünün yakalandığını ve 2 kişinin arandığını söyledi.

FOTO:İHA FOTO:İHA


 

IŞİD'Lİ OLDUĞU AÇIKLANDI


IŞİD'li olduğu açıklanan O.K. isimli bir şahıs panelvan tipi bir araçta Özel Hareket Polislerinin de katıldığı operasyon ile yakalandı.

okOperasyon anı kameralara saniye saniye yansıdı.

FOTO:İHA+ FOTO:İHA+


Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün titiz bir çalışma ve takip sonrası yakalanan zanlının eylemi gerçekleştirmeden yakalandığını söyledi. Vali Kamçı, "Kayseri Emniyet Müdürlüğümüz başarılı bir çalışma ve istihbaratla, CHP’nin düzenlediği yürüyüşe saldırı hazırlığında olan zanlının ele geçirilmesini sağladı’’ dedi.

Halen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulanan şüphelinin, Kayseri'den gelecek ekibe teslim edileceği belirtildi.

KAYSERİ'DE SORUŞTURMA

Kocaeli'de, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanların arasına minibüsle dalarak saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişinin 'Ebu Hüseyin' kod adlı IŞİD militanı Oğuzhan K. olduğu belirlendi.

Bu kişiyi Kayseri'den itibaren takibe alınan güvenlik güçleri, CHP konvoyuna 30 kilometre kala operasyon yaparak gözaltına aldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden operasyonla ilgili yapılan açıklama şöyle:

''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşünü provoke etmek amacıyla Kayseri'den kiralamış olduğu araçla Kocaeli'ne hareket eden ve burada araç ile yürüyüş yapan kortej üzerine sürme düşüncesiyle eylem yapma planı içerisinde olduğu tespit edilen O.K., Kocaeli Emniyeti ile kurulan koordine ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanması sağlanmıştır. O.K. ile Kayseri'de irtibat haline olan ve eylemi organize ettiği değerlendirilen 3 kişi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.''

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Aracın içinden ise AKP bayrakları çıktı. Olayın ardından zanlının AKP'li algısı yapmayı planladığı ön görülüyor.

resimid_3669791
MİNİBÜSÜ KAYSERİ'DEN KİRALAMIŞ

Kocaeli'de, CHP'nin Adalet Yürüyüşü'nde korteji saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Oğuzhan K.'nın 38 UU 962 plakalı minibüsü dün saat 20.30'da İstasyon caddesindeki bir otomobil kiralama firmasından bir haftalığına 2 bin 500 liraya kiraladığı saptandı. Şirket yetkilisi Birol Aydın, "Kendisinin bir inşaat firmasında şoförü olduğu söyleyen Oğuzhan K. saat 20.30 sıralarında gelerek,ağabeyinin yurt dışından geleceğini onu ve çocuklarını karşılamak için bir minibüse ihtiyacı olduğunu söyledi ve bir haftalığına minibüsümüzü kiraladı. Oldukça sakindi. Bugün öğle saatlerinde polisler gelerek, kendisinin minibüsü bana kiralarken verdikleri sürücü belgesi ve nüfus cüzdanı suretini istediler. Benim de ifademi aldılar. Aracımızın böyle bir olayda kullanılacak olması bizi üzdü'' dedi

resimid_3669788


1' KADIN 6 GÖZALTI

Kayseri'nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Oğuzhan K.'nın bir inşaat şirketinde beton kamyonu şoförü olduğu belirlendi. Oğuzhan K. ile birlikte büyük eylem hazırlığı içinde bulundukları ve IŞİD militanı oldukları ileri sürülen Emre E. ve Ali M. ile 1'i kadın kişi daha Kayseri'de gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 6'ya çıktı.

Emniyet kaynakları Oğuzhan Korkmaz'ın, IŞİD'in uyuyan hücrelerinden birinde olduğu ve Suriye'den gelen emir üzerine bu eylemi gerçekleştirmek istediği, Emre E. ve Ali M.'nin ülke genelinde ses getirecek eylemler yapmaya hazırlandığını belirtti.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan MYK sonrası açıklama yaptı. Tezcan; "Bölgede bir IŞİD operasyonu olduğu bilgisini aldık emniyet güçlerinden Ancak bunun bir rutin çalışma sonucu olduğunu öğrendik yani bu yürüyüşe dönük özel bir saldırı ya da planlamaya dayalı bir operasyon değilmiş. Emniyetin yaptığı açıklama bu. Rutin, emniyetin bölgedeki terör örgütlerine yönelik rutin çalışmasının bir parçası doğal olarak yürüyüş güzergahı buradan geçince emniyetin dikkati ve çabaları da belli noktalara daha fazla yoğunlaşıyor bu yararlı da bir şey. Bu çerçevede özel bir yürüyüşe dönük saldırı planı değil ama genel operasyonlar çerçevesinde yapılmış bir önlem bir operasyon olduğu bilgisini aldık. Bütün provokasyon girişimlerine karşı güvenli bir şekilde yürüyüşü tamamlayıp mitingi gerçekleştirmek istiyoruz.

GÖZALTINA ALINAN KADIN, EŞİ ÇIKTI

Kayseri'de gözaltına alınanlar şüpheliler arasındaki kadının, 'Adalet Yürüyüşü'ne Kocaeli'nde minibüsle saldırı planladığı iddiasıyla yakalanan şüpheli Oğuzhan K.'nın eşi Ayla K. olduğu ortaya çıktı. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen Ayla K. ile diğer şüphelilerin sorgusu sürüyor.