Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı sıfır noktasındaki Oğulpınar Mahallesi'ndeki askeri haraketlilik tüm hızıyla sürüyor.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Sınırın yüksek bölgesine askeri iş makineleriyle düzleme yapılan alanlara fırtına obüsleri yerleştiriliyor. Namluları İdlib'e çevrilen obüsler her an ateş emrine hazır bekletiliyor.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Bu arada bölgeye sevk edilen askeri araçların içinden geçtiği Oğulpınar Mahallesi'nde sınırı gören evlere Türk bayrakları asıldı. Bir evde birden çok bayrak asılması dikkat çekerken, iki ülke arasında akrabalık bağları olan Türk vatandaşlarının gözü kulağı da İdlib'e çevrildi. Oğulpınarlılar, Suriye'deki çatışmaların bir an önce sona ermesini istediklerini söyledi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

SEVKIYAT SÜRÜYOR


Öte yandan Gaziantep'ten dün akşam saatlerinde TIR´lara yüklenen aralarında tankların da bulunduğu zırhlı araçlardan oluşan konvoy 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı´ndan çıkış yaptı. Trafik polislerinin eskortluk yaptığı askeri konvoy, Suriye sınırına konuşlandırılmak üzere Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya doğru yola çıktı.

Akşam saatlerinde polis eskortu eşliğinde Şanlıurfa'ya ulaşan askeri konvoy, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na ulaştı. Tugaya giren tank ve zırhlı araçların ihtiyaç durumuna göre Suriye sınırındaki Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar'da konuşlandırılacağı bildirildi. (DHA)