Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla kitabın yayınevine ihtarname gönderdi ve “Siyasi hayatı boyunca milletimizin yüksek takdirlerine mazhar olan Sayın Cumhurbaşkanımız, ölçüsüz övgülere hele hele inanç ve kültür değerlerimizle bağdaşmayan yakıştırmalara hiçbir şekilde prim vermemiştir” dedi.

siir-ic

MİT MÜSTEŞARI DA VAR


Yağmurlu, dört senede tamamladığını belirttiği şiir kitabında Erdoğan’a ve eşine övgülerde bulundu, Fethullah Gülen’e ise ‘Pensilvanya’daki sefil fare’ dedi. Kitapta MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın adına yazılmış bir şiir de yer aldı. Kitabın yayınevi tarafından yazılan önsözü “Seni seviyoruz uzun adam” diye başladı, “La tahzen innalahe mean, Hüzne kapılma Allah bizimledir” diye devam etti.

Kitapta Erdoğan ve birlikte siyaset yaptığı isimlerin yanı sıra Eşi Emine Erdoğan’a ithaf edilen 300’ün üzerinde şiir ve fotoğraf da yer aldı. Emine Erdoğan için ''Erdoğan cumhuriyetteki ilk kahraman, Emine hanım hiç gitmez yanından, yüzde 50’si Erdoğan’dansa kahramanlığın, yüzde 50’si de Emine Hanım’dan” diye yazıldı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan için de ''Her ne ki yaparsan, desteğimiz tam. Nadir çıkar Erdoğan’dan sonra senin gibi adam. Bir Erdoğan bir Hakan Fidan, her ikisi de adam gibi adam'' şiiri yer aldı. ''Huruç eyledik baş açık yalındı ayak, Çarpışmak üzre hainlerle , elde telefon ve al bayrak, şehitler köprüsüne kafilelerle. Kırıldı kafalar kol ve bacak, köprü şehide oldu salıncak, Ölümden öte köy var mıdır ki? Ölürse şehid, kalırsa said’tir ancak'' dizeleri için de ''Yeni İstiklal Marşı'' denildi.

'YAYINEVİNİN SAHİBİ HASTA'


Toplatma kararı ile ilgili kitabı basan Erguvan yayınevini aradık. Kendileri ile kitabın toplatılma kararı hakkında konuşmak istedik. Ancak telefonu açan yetkili yayınevi sahibinin çok hasta olduğunu ve bir süre işe gelmeyeceğini belirtti. Kitabın yazarına ulaşmak istediğimizi söylediğimizde ise “yazarın iletişim bilgileri bizde yok” yanıtını aldık.

EDİP DEDE YAĞMURLU KİMDİR?


Toplatma kararının ardından adını ilk kez duyduğumuz yazarı araştırmaya başladık. Ancak internet arama motorlarında yazarın ismine rastlamadık. Telefonla ulaştığımız yayınevi yetkilisine “kitabın yazarı takma isim mi kullanıyor?” diye sorduk. Yazarın gerçek ismini kullandığını belirten yetkili, yazarın ilk kitabı olduğunu bu nedenle isminin pek duyulmadığını söyledi.

kitap-2

siir-2