Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış töreni için geldiği Gaziantep'te yeni anayasa referandumuna ilişkin miting düzenledi.  Yeni anayasa için "Türkiye'nin içinden geçtiği nazik dönemde güçmü bir yönetime ihtiyacı var. Sistemi değiştirmek zorundayız" diyen Erdoğan geçmişte Başbakanlık yaptığı dönemde Cumhurbaşkanı ile yaşadığı yetki polemiğini de anlattı.

Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde, şu an Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası Başkanı olarak atamak istediğini belirten Erdoğan şunları söyledi: "Burada bir sırrı açıklayacağım. Maliye Bakanımız var ya, şimdi Başbakan Yardımcımız. Ben Mehmet Bey’i Merkez Bankası’nın başına getirmek istedim. O dönemin cumhurbaşkanı 'olmaz' dedi. 'Neden' dedim. 'Bileyim de ikna olayım' dedim. 'Yoksa' dedim, 'Mehmet Bey’in hanımını başörtülü sanıyor da onun için mi diyor.' Dedim ki, 'Mehmet Bey’in hanımı başörtülü değil, üstelik Amerikalıdır.' 'Olmaz' dedi. Ve Mehmet Bey’i Merkez Bankası'nın başına getiremedik. Böyle yaklaşımlarla, cins hareketlerle bir yere varılamaz. Sonra Maliye Bakanı yaptık o ayrı konu."


"YERİNE GETİRMEYENİ İFŞA EDECEĞİM"


Erdoğan konuşmasında ayrıca işşizlik sorunu için başlatılan 'istihdam seferberliği'ne de değinerek "Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi de buna 15 bin ek istihdam sözüyle katıldı.
Söz verip de yerine getirmeyen hepsini tüm ülkeye ifşa edeceğimi de burada söylemek isterim" dedi.

simsek-ciftiMEHMET ŞİMŞEK'İN ESKİ EŞİ


Erdoğan'ın sözlerini protokolde bulunan Mehmet Şimşek ve şimdiki eşi Esra Kaya Şimşek de gülümseyerek izledi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Erdoğan'la Sezer'in 'tartışmasına' konu olan ABD'li eşi  Annalise Granwald'dan 2009 yılında boşanmış ve hayatını Esra Kaya ile birleştirmişti.

[old_news_related_template title="Erdoğan çocuklara satranç takımı hediye etti" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak ve halka hitap etmek üzere Gaziantep'e geldi. Erdoğan'ın otobüsünden çocuklara hediye olarak satranç takımları dağıtıldı. 'Satranç takımı' geçtiğimiz ay Cübbeli Ahmet'in açıklaması ile gündeme gelmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/erdogan-antep-dha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskani-erdogan-gaziantepte-3-1688132/"]