Güneşli sıcak havaları bekleyen vatandaşlar, hava durumu nasıl olacak sorusuna cevap arıyor. Meteoroloji'den yapılan uyarı güneşli günler bekleyen vatandaşları üzecek. Önümüzdeki günlerde birçok bölgede yağmur yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Ankara ve Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Muş ve Bingöl çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Isparta'nın güney ilçeleri, Adana, Osmaniye, Hatay ve Mersin ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare)olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, kuzeybatı kesimler ile doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Günden güne değişkenlik gösteren hava koşulları devam ederken güneşi ve yazı özleyen vatandaşlar havaların en zaman ısınacağını merak ediyor. NTV Meteoroloji Editörü Gökhan Abur'un yorumlarına göre ; Haziran'ın ilk haftasından sonra havalar ısınacak. Marmara, Karadeniz, doğu ve  iç kesimler için. Akdeniz'e ve Ege'nin güney kesimlerine yaz gelen yazla beraber denizler de ısınmaya başlayacak.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji yaptığı uyarıları şu açıklamayla duyurdu; Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren Antalya çevreleri ile Isparta'nın güney ilçelerinde, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye ve Hatay ile Mersin ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

hava-durumu-5-gunluk-22-mayis