Kosaçev Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı'nın bu trajik olaya üst düzeydeki operatif tepkisi Büyükelçi Karlov'un Ankara'daki cinayetinde olduğu gibi ikili ilişkilerin zarar görmesinden kaçınılmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Rus uçakları Türk askerlerini vurdu" desc="Rus uçakları El Bab'da Türk askerlerini vurdu. Olayda 3 askerimiz şehit olurken, 1'i ağır 11 de asker yaralandı. TSK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, 'Rus uçağı kazaen askerlerin olduğu binayı vurdu' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/basliksiz-6-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-rus-ucaklari-turk-askerlerini-vurdu-1670126/"]

Öte yandan Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Üyesi Vitaliy Milonov, Tür partnerlerin bu duruma normal yaklaşmasını ümit ettiğini belirtti.

[old_news_related_template title="Son dakika... Putin Erdoğan'ı aradı, başsağlığı diledi" desc="Rus uçağının Suriye'nin el Bab kasabasında yanlışlıkla Türk askerini vurması üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak üzüntülerini dile getirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/basliksiz-4-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-erdogan-ile-putin-telefonda-gorustu-1670101/"]

Milonov, "Maalesef, askeri operasyonlar sırasında bu tür trajediler bazen yaşanıyor. Türk partnerlerimizin bu duruma normal yaklaşmasını ümit ediyorum. İleride bu tür trajedilerin yaşanmaması için iki ülkenin bu bölgedeki operasyonlarını daha dikkatli planlaması gerek" diye ekledi.

DHA