İstanbul Emniyeti'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 3 ay önce yurt dışından Türkiye'ye uyuşturucu geririleceği bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine araştırma başlatıldı.Uluslararası zehir tacirlerinin yüklü miktarda kokaini Brezilya'da bir konteynere zulalayacakları tespit edildi. Türkiye'ye doğru yola çıkan konteynerin seri numarası ile ilgili bilgiler tespit edildi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


EGE SULARINDA DURDURULDU

Narkotik Polisi, gemideki yükün limana yanaşmadan farklı teknelere aktarılabileceği riskini değerlendirdi. Sahil Güvenlik birimleri ile iletişime geçilerek plan yapıldı. Konteyner yüklü Gemi, Sahil Güvenlik birimlerince Ege Denizi'nde, Yunan sularından Türk Karasuları'na geçince durduruldu. Narkotik Polisleri, konteyner yüklü gemiye çıktı. Gemi daha sonra Çanakkale Boğazı'ndan geçirilerek Ambarlı Limanı'na demirletildi.

212 KİLO KOKAİN

Gemi limana yanaşınca, kıyıda bekleyen Narkotik Polisleri de harekete geçti. Ekipler gemiye girerek arama başlattı. Uyuşturucu bulma eğitimli dedektör köpeklerle aramalar yapıldı. Köpeklerler daha önceden belirlenen konteynerde tepki verdi. Şeker ve jelatin yüklü görünen konteynırda X-Ray incelemesi de yapıldı. Uyuşturucu olduğu kesinleşen konteyner açıldı. İçeride yasal yükün dışında 8 valiz tespit edildi.  O valizlerde ise 212 kilo kokain ele geçirildi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Ele geçirilen uyuşturucunun saf olduğu ve daha fazla miktar üretmekte kullanılabileceği öğrenildi. İstanbul Polisi'nin son zamanlarda ele geçirdiği en yüksek miktardaki kokainle ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.