Yalnız yaşayan yaşlı, engelli veya kronik hasta olan kişilere Sosyal Hizmetler Araştırma, Belgeleme, Eğitim Vakfı (SABEV) ve Ankara Valiliği işbirliğiyle dağıtılan acil yardım cihazları geri alınıyor. Sayıları bine yakın hasta, yaşlı ve engelli mağdur. Yaşam Destek Merkezi’nden faydalananlar Change.org isimli sitede “Ankara Valiliği Yaşam Destek Kapatılmasın” isimli imza kampanyası başlattı.

"YARDIM HATTI KAPATILMASIN"

ankara-valilgi

Kampanyada “Binlerce yaşlı, engelli, kimsesiz olduğunu düşünen insanımızın umudu olan yardım hattı kapatılmasın. Kimsesiz olduğunu düşünerek bir umut tek telefonla hastalığında, yalnızlığında, başına bir durum geldiğinde devletin elini tutacağını düşünerek umutlanan binlerce insanımızın bu umudu "Parasızlık" yüzünden elinden alınmasın ve Mübarek Ramazan ayında çalışanlar işsiz kalmasın diyorsanız lütfen yardım edin. Bir imzanızla bu acil kampanyaya katılın. İnsanlık görevi olarak bunu yapmak boynumuzun borcudur” ifadelerine yer verildi.

2011 yılında hizmet vermeye başlayan Yaşam Destek Merkezi Projesi ile yardıma muhtaç bine yakın vatandaş, özel cihazlar aracılığıyla 7 gün 24 saat takip ediliyor, ihtiyaç anında tek tuşla yardıma ulaşabiliyordu. Yaklaşık altı yıldır cihazı kullanan ve bu desteğe alışan vatandaşlar şikayetlerini dile getirdi. Servis, ambulanstan ev temizliğine, hastane randevusundan ilaç alım saatine kadar geniş hizmet imkanı sunuyordu.

 

yasli-1SABEV ÇARESİZ

Öte yandan SABEV vakfının ise binlerce kişiye yardımcı olan bu uygulamanın sürdürülmesi için çabaladığı öğrenildi. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlardan herhangi bir hizmet ücreti alamayan vakıf, Ankara Valiliği’nin desteğini çekmesi ile cihazın kurulduğu ağ sistemi ve çalışanlara verilen maaş gibi ödeneklerin elinde bulunmaması nedeniyle  sistemi sonlandırmak zorunda kalacak.