Ek gıdaya geçtikten sonra bebeğinizin sadece katı gıdayla beslenmemesi gerektiğini hatırlamanızda fayda var. Gelişimini güçlendirmek, damak zevkini geliştirmek ve sindirimini kolaylaştırmak için ona sağlıklı içecekler hazırlayabilirsiniz...

13

Alerjisi var mı yok mu?

Şeker gibi zararlı ve gelişimi yavaşlatan ek gıdalardan uzak durarak bebeğinize tatlı ve ferahlatıcı içecekler hazırlamanız çok kolay. Agave şurubu ve hurma şurubu kullanarak bebeğinizin tatlı ihtiyacını giderebilir, enerjisini korumasını sağlayabilir ve vitamin değeri yüksek içecekler hazırlayabilirsiniz. Verdiğim tarifler sayesinde hem pratik içecekler hazırlayacak hem de bebeğinize ve kendinize zaman ayırma fırsatı bulacaksınız. Şimdiden afiyet olsun! Fakat bu süreçte, hazırladığınız içeceklerde yer alan her türlü gıdanın bebeğinizde herhangi bir alerjik etki yaratmadığından ya da yaratmayacağından emin olmalısınız.

8

Hurma şuruplu bademli milkshake

Malzemeler
- 2 yemek kaşığı hurma şurubu
- 6-8 adet suda bekletilmiş ve soyulmuş badem
- 2 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı: İki bardak sütü küçük bir kasenin içerisine dökün ve bu kaseye kabuklarını soyduğunuz bademi ve hurma şurubunu dökün. 20-25 dakika kadar beklettikten sonra bu karışımı mikserden geçirin ve bademler püre olana kadar karıştırın. Kıvamın çok yoğun olduğunu düşünüyorsanız içine biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Karışım içilebilecek hale geldiğinde bardağa dökün ve içine bir tatlı kaşığı bal döküp karıştırın.

3

Muzlu yoğurtlu ve agave şuruplu milkshake

Malzemeler
- 1 muz
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 bardak süt
- 1 yemek kaşığı agave şurubu
- Yoğurt
Yapılışı: Muzu küçük dilimler halinde kesin. Yoğurt, süt ve muzu bir kaba alın ve mikserden geçirin. Muzun püre haline geldiğinden emin olduktan sonra milkshake’in içilebilir kıvamda olduğundan emin olun. İçeceği bardağa döktükten sonra içine bir çay kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı agave şurubu dökün ve içeceğin tatlı bir hal almasını sağlayın.

9

Elmalı tarçınlı ve hurma şuruplu smoothie

Malzemeler
- Yarım bardak elma püresi
- Yarım bardak yoğurt
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım yemek kaşığı hurma şurubu
Yapılışı: Tüm malzemeyi tek bir kaba koyup karıştırın. Elma püresinin pütürsüz olmasını istiyorsanız karışımı birkaç dakikayı geçmeyecek şekilde mikserden geçirin.