Bebeklerin sağlıklı beslenmeye alışması için, tavuk etini sebze ve meyveyle birlikte yedirmenizi tavsiye ederim. Çünkü etin çeşitli sebze ve meyvelerle uyumlu bir lezzete sahip olması bebeğinizin hem damak zevkini güçlendirir hem de besleyici öğünlerle sağlıklı gelişimine olumlu katkı sağlar...

Sebzeli tavuk sote


Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- Yarım kapya biber
- Bir küçük boy domates
- Ufak boy soğanın yarısı
- Kimyon ve karabiber

shutterstock_184897820

Yapılışı: Soğanı küp küp doğrayın ve biberi rendeleyin. Geniş bir tencereye zeytinyağı dökün ve önce soğanları sonra da biberleri tencereye ekleyip kavurun. Malzemeler yumuşadığında tencereye tavuğu ekleyin, birkaç dakika sonra domatesi küp küp keserek tencereye atın ve karıştırmaya devam edin. Soteleme tamamlandığında tencereye su ekleyin ve pişirmeye bırakın. Baharatları da ekledikten sonra tavuğun piştiğinden emin olun ve soğumaya bırakın.

Tavuklu pirinç çorbası


Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 çay bardağı pirinç
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük patates
- Tuz

pirincli-tavuk-corbasi

Yapılışı: Tavuk göğsünü yıkayın ve haşlayın. Daha sonra tavuk göğsünü küçük parçalar haline getirin. Bu sırada patatesi ve pirinci yıkayın. Malzemenin geri kalanını başka bir tencereye koyun ve tavuk suyundan üzerine ekleyerek kaynamaya bırakın. 10 dakika sonra tavukları da içine ekleyin ve pişene kadar hafif hafif karıştırmayı ihmal etmeyin.