Genellikle ziyaretlerle devam eden bu güzel bayram günlerinde sofralar her zamankinden çok daha zengin olur. Bu süreçte sağlıklı ve aynı zamanda kilo almayacak şekilde beslenmek için her çeşit besinden küçük miktarlarda yemek en sağlıklı seçimdir. Bugün sizler ve misafirleriniz için özel ‘taylight’ tarifleri hazırladım...

buyuk_1

Fırında kabaklı kuşbaşı et


Malzemeler
- 400 gr kuşbaşı et
- 300 gr mantar
- 3-4 adet kabak
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 bardak su
- Tuz ve karabiber

kusbasi-et

Yapılışı
Mantarları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyun. Tavayı suyla ıslattıktan sonra içinde sarımsak ve kuşbaşı eti rengi dönene kadar kavurun. İçine mantar ilave edip tuz ve karabiber serpin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kabakları halkalar halinde doğrayın. Fırın kalıbının altına önce kabakları, ardından soteleşen et mantar karışımını yerleştirip üzerine bir miktar daha kabak ilave edin. Bir bardak suya kekik ve karabiber ilave edip karıştırdıktan sonra tüm malzemenin üzerine ilave edin. Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ve sıcak servis edin.

Arpacık soğanlı güveç


Malzemeler
- 400 gr dana kuşbaşı
- 2 adet patlıcan
- 1.5 bardak su
- 4 domates
- 4 sivribiber
- 6 dal taze soğan
- 12 arpacık soğan
- Tuz ve karabiber

arpacik-2

Yapılışı
Taze soğanı ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. Bir miktar suyla eti kavurun. Taze soğan, arpacık soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Et suyunu çekince, ete domates, tuz, biber ve üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Halka halinde doğranmış patlıcanı güvece yerleştirin ve ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyoyla kapatın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve sıcak servis edin.

Salçalı biftek


Malzemeler
- 1 kg biftek
- 10 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük kereviz
- Renkli dolmalık biberler
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 defneyaprağı
- Tuz,
karabiber
Yapılışı

biftek

Biftekleri zevkinize göre ya bütün ya da şerit şerit keserek yağsız teflon tavada veya fırında pişirin. Ayıklanmış arpacık soğanları, doğranmış kerevizi, sarımsak, renkli dolmalık biberleri ve defneyaprağını karıştırılarak etlerin üzerine koyun. Zevkinize göre içine ya salça ya da şarap ekleyerek ve 3 bardak suyla etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebze garnitürüyle servis edin.