İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehir Hatları A.Ş’nin 1 Ocak'tan itibaren Beşiktaş-Adalar seferlerinin kış dönemi boyunca ekonomik olmadığı gerekçesi ile iptal etmesi vatandaşların yoğun tepkisine yol açmıştı.

İBB Meclisi’nin 9 Ocak tarihli oturumunda CHP’li Adalar Belediye Meclis Üyesi Avedis Kevork Hılkati, konuyla ilgili soru önergesi vererek vatandaşların tepkilerini gündeme taşıdı. Önergede Adalar'ın en büyük sorunlarının başında ulaşımın geldiğine dikkat çekilerek “İBB ve onun bir kuruluşu olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş, Adalar'da yaz-kış yaşayanların beklentilerini karşılayacak şekilde tarifeler düzenlememekte, aksine ‘kar etmiyor’ gerekçesiyle bazı seferleri dahi kaldırmaktadır. Adalar İstanbul’un sahip olduğu çekim gücünün en uç noktada hissedildiği bir ilçedir en her karar uygulamaya geçmeden ve bu sebeple Adaları ilgilendir önce Adalılar ile paylaşılmalı ve keyfi uygulamalara son verilmelidir. Çünkü kamu hizmetinin kar etmiyor gibi bir gerekçeyle bitirilmesi kabul edilemez bir gerçektir. Kamu hizmeti vermekte olan bir kurum zarar etse de hizmeti sürdürmek zorundadır” denildi.

[old_news_related_template title="Beşiktaş-Adalar vapur seferleri iptal edildi! İstanbullular isyanda..." desc="İstanbul Şehir Hatları, bugünden itibaren Adalar-Beşiktaş vapur seferlerinin yapılmayacağını, Anadolukavağı-Üsküdar ve Rumelikavağı-Eminönü hatlarının da kaldırılacağını açıkladı. Yurttaşlar, karara isyan etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/vapur5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/besiktas-adalar-vapur-seferleri-iptal-edildi-istanbullular-isyanda/"]

AKP: SEFERLER GERİ DÖNECEK

Soru önergesi oybirliği ile başkanlık makamına havale edildi. Soru önergesinin oylanmasının ardından İBB Meclisi AKP grubu tarafından yapılan açıklamada, kış dönemi boyunca iptal edildiği açıklanan Adalar vapur seferlerinin en kısa sürede geri döneceği duyuruldu.