2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavı iptal edildi. İptal edilen bölüm çok sayıda memur ilgilendiriyor ve bu sınav ile devlet dairelerine, kamuya giren binlerce kişinin memuriyetinin de tehlikeye gireceği belirtiliyor. Nitekim, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 KPSS sorularının sınavdan en az 12 gün önce sızdırıldığını geçtiğimiz mayıs ayında kesinleştirmişti.
EĞİTİM BİLİMLERİ KISMI İPTAL EDİLMİŞTİ
Soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları sonucu "Eğitim Bilimleri" kısmı iptal edilen 2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Genel Yetenek ve Genel Kültür" bölümleri de iptal edildi.
Usulsüzlük iddiaları nedeniyle bazı bölümleri iptal edilen 2010'daki KPSS'ye kızı giren Avukat Cemal Yeşilyurt, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.
Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin reddettiği davayı Avukat Yeşilyurt temyize götürerek bozdurmuştu.
Bozma üzerine dosyayı tekrar görüşen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.
KPSS 2010 Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı iptal edildi! KPSS 2010'a girenler ne yapacak?
Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür kısmını iptal etti. Peki bu KPSS sınavı ile kamuda çalışan memurların durumu ne olacak?