Foto: Shutterstock


Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’de IŞİD hedeflerinin Hazar Denizi’nde bulunan 4 savaş gemisinden fırlatılan füzelerle vurulduğunu açıkladı.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Suriye’deki operasyonlarla ilgili bilgi veren Şoygu, “Sabah saatlerinde Hazar Denizi’nde bulunan 4 savaş gemisinde IŞİD hedeflerine 26 füze fırlatıldı. 11 ayrı hedef imha edildi. Kamu binaları zarar görmedi.” bilgisini verdi.

Rus Bakan Hazar Denizi’nden fırlatılan füzelerin 1500 kilometre uzaktaki hedeflerin tamamını imha ettiğini söyledi.



Şoygu, Suriye’de IŞİD terör örgütüne yönelik 30 Eylül’de operasyonların başlamasından bu yana 19 komuta merkezi ve eğitim kampı, 12 mühimmat deposu ve 71 zırhlı aracın imha edildiğini kaydetti.

Putin de yaptığı değerlendirmede 1500 kilometre mesafeden Hazar Denizi’nden fırlatılan füzelerle IŞİD hedeflerinin vurulmasının Rusya Savunma Sanayi’nin ve askeri personelin başarılı seviyesini gösterdiğini ifade etti.

Foto: Cihan


‘30 EYLÜL'DEN BU YANA TOPLAM 112 IŞİD HEDEFİ VURULDU’

Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül'de başlattığı hava operasyonunda toplam 112 IŞİD hedefinin vurulduğunu bildiren Şoygu, ''Saldırılarımızın yoğunluğu artıyor'' ifadelerini kullandı.

ESAD KARADAN VURDU, RUSYA HAVADAN DESTEKLEDİ

Öte yandan muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın bugün Hama ve İdlib'de yoğun hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Saldırılarda, Suriye'nin batısındaki, kuzey-güney otoyoluna yakın kasabaların hedef alındığı belirtildi.

Gözlemevi, Suriye ordusunun ve müttefiki milis güçlerinin muhaliflere karadan saldırdığını, Rusya'nın da hava saldırıları ile rejim güçlerine destek verdiğini duyurdu.



IŞİD'a bağlı Twitter hesaplarından, bölgeye düşen Rus füzelerinin fotoğrafları paylaşıldı.

CİHAN



Putin, Suriye konusunda Türkiye ile işbirliğine gidecek

Putin, Suriye konusunda Türkiye ile işbirliğine gidecek