Türkiye’de koalisyon görüşmelerinin tıkanmasıyla “erken seçim” gündeme geldi. Seçim kararı 23 Ağustos’a kadar Meclis tarafından alınmazsa, 45 günlük Anayasal süre dolduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkeyi erken seçime götürebilecek. Erdoğan da konuyla ilgili konuştu ve "Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı" dedi. Erdoğan, erken seçim konusunda ise "TBMM Başkanı ile görüşerek götürebilirim. TBMM de götürür" dedi.

AKP'nin yeni 3 dönemlikleri

AKP'nin yeni 3 dönemlikleri


Geçmişte yaptığı açıklamalarda bir çok kez erken seçimin ekonomiye darbe olduğuna ve vatana ihanet olduğuna vurgu yapan Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ise "Meclis Başkanı ile görüşerek ülkeyi erken seçime götürebiliriz. Ya da Meclis götürebilir" dedi.

Mehmet Metiner coştu!

Mehmet Metiner coştu!


"ERKEN SEÇİM VATANA İHANETTİR"

Tayyip Erdoğan 2009 yılında yaptığı konuşmada ise "Erken seçim çığırtkanlığı yapmak o ülkenin lehine değil, o kişilerin de lehine değildir ve bu çok açık söylüyorum ülkeye ihanettir" demişti.

Erdoğan şunları söylemişti:  "Hala birileri şunu karıştırıyor. Bunu söylemek zorundayım. O da nedir? Şu yerel seçimlerden sonra Türkiye hemen erken seçime gider mi?' Çirkin bir yaklaşım. Bir defa şuna alışacaksınız. Demokrasi, halkın verdiği yetkiyi, halkın o verdiği tarihten evvel almamaktır. 5 yıllığına getirdiyse, 5 yıl buna muhalefetin katlanma zorunluluğu var. Eğer hükümet erken seçim kararı alacaksa, hükümeti acze düşmüşse, acze düşenler alır. Ama böyle bir sıkıntı yoksa, erken seçim çığırtkanlığı yapmak o ülkenin lehine değil, o kişilerin de lehine değildir ve bu ülkeye, çok açık söylüyorum ihanettir. Böyle bir şey istenmez, böyle bir şey arzu edilmez. Şimdi asla dünyamızda böyle bir dert, böyle bir sıkıntı.."

Cumhurbaşkanı yargılanabilir

Cumhurbaşkanı yargılanabilir