Mashable'ın aktardığı habere göre, araştırmacılar görme engelli öğrencilerin cinsel eğitimlerini uygun şekilde tamamlamaları için 3D yazıcı teknolojisiyle geliştirilmiş 3 boyutlu penis figürleri yapmak için işbirliği yaptılar. Farklı uyarılma hallerindeki 18'den fazla penis çeşidini öğrencilerin cinsel eğitimleri için hazırlayan araştırmacılar. Bu modellerin, görme engelli öğrenciler için yalnızca sözlü talimatlarla geçen cinsel sağlık dersini daha faydalı bir hale getireceği düşünülmekte.

Northern Illinois Üniversitesi Profesörü Dr. Gaylen Kapperman bu gelişme için şu ifadeleri kullandı; 3B modeller, kör insanlar için mantıklı görünen tek model türüdür. Çünkü cinsel eğitim sırasında fotoğraflar sadece gören insanların bazı ayrıntıları anlamlandırabilmeleri için kullanılıyor. Görmeyenler için bu fotoğraflar hiçbir şey ifade etmiyor.

3d-penis

Şimdiye kadar görme engelliler için cinsel eğitim demek sadece sesle ifade edilen bir dersten ibaretken, artık bu eğitim bir adım daha ileri gidecek. Proje kapsamında yapılan bir araştırmaya göre, görme engeli bireylerin %61'inin görme engelleri sebebiyle seks eğitimi hakkında ciddi bir eksiklik hissettiğini gösterdi.

3-D yazıcılara erişimi olmayan okullar için bu eğitim gereçlerinin mevcut diğer modellerden çok daha ucuza üretilmesi planlanıyor. Dr Lisa Wadors Warne, "Bu modellerin kör ve görme engelli öğrencilerin mevcut cinsel eğitiminde öğretmenlerin etkili bir eğitim öğretim aracı olacağını umuyoruz" dedi.