Amerikan halkı eski başkanları George Herbert Walker Bush’a veda ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden 41’inci ABD başkanı George Herbert Walker Bush için başkent Washington DC’de devlet töreni düzenlendi. Ayrıca 43’üncü ABD Başkanı George Walker Bush’un da babası olan George H. W. Bush’un cenaze törenine ABD Başkanı Donald Trump, 39'uncu ABD Başkanı Jimmy Carter ve 42’inci ABD Başkanı Bill Clinton ile 44’üncü ABD Başkanı Barack Obama da katıldı.

[caption id="attachment_2779275" align="alignnone" width="1200"]Düzenlenen törene, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump, eski ABD başkanlarından Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton ile birlikte Jimmy Carter ve eşi Rosalynn Carter katıldı. Düzenlenen törene, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump, eski ABD başkanlarından Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton ile birlikte Jimmy Carter ve eşi Rosalynn Carter katıldı.[/caption]

Oğul Bush konuşurken ağladı


Washington Ulusal Katedrali’nde düzenlenen anma töreninde ilahiler okunup, baba Bush hakkında konuşmalar yapıldı. Baba Bush’un torunları Lauren Bush Lauren ve Ashley Walker Bush İncil’den bölümler okudu.

[caption id="attachment_2779263" align="alignnone" width="880"]Babasının son sözlerinin, "Ben de seni seviyorum oğlum" olduğunu söyleyen George W. Bush, gözyaşlarına hakim olamadı. Babasının son sözlerinin, "Ben de seni seviyorum oğlum" olduğunu söyleyen George W. Bush, gözyaşlarına hakim olamadı.[/caption]

Oğul Bush ise ağlayarak yaptığı konuşmasında babasının kendisi için bir örnek olduğunun altını çizerek, “Başarısızlığı hayatın ayrılmaz bir parçası olarak gördü ancak başarısızlıkla azla anılmamamız gerektiğini öğretti. Başarısızlıkların bizi nasıl güçlendirebileceğini gösterdi” diye konuştu.