Son yılların en büyük felaketlerini peş peşe yaşayan Endonezya yaralarını sarmaya devam ediyor... Ülkenin turistik Sulawesi Adası'nı geçen hafta cuma günü 7.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında oluşan tsunamide ölü sayısı 1203'e çıkarken çok sayıda yaralı ve kayıp olduğu bildirildi.

Köprünün bazı noktalarının adeta bükülmüş hale gelmesi, yaşanan dehşeti ortaya koyuyor. Köprünün bazı noktalarının adeta bükülmüş hale gelmesi, yaşanan dehşeti ortaya koyuyor.


Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, başta Reuters ve EPA olmak üzere birçok uluslararası ajansın çektiği fotoğraflar yaşanan yıkımı gözler önüne seriyor. Sulawesi Adası'nın turistik noktalarından 300 metrelik Palu Köprü'sü de deprem ve tsunami sırasında yerle bir oldu.

Bölgeye giden turistlerin fotoğrafını sık sık çektiği köprü 300 metre uzunluğundaydı. Bölgeye giden turistlerin fotoğrafını sık sık çektiği köprü 300 metre uzunluğundaydı.


Sarı rengiyle turistlerin fotoğrafını sık sık çektiği köprü yıkılınca çok sayıda otomobil ve kamyonet denize düştü.

Uydu görüntüleri 300 metrelik köprünün tsunami ve depremden önceki halini böyle çekti. Uydu görüntüleri 300 metrelik köprünün tsunami ve depremden önceki halini böyle çekti.


Yetkililer bu noktada kurtarma çalışmalarına devam ederken, çekilen fotoğraflar sadece birkaç hafta önce heybetli bir şekilde ulaşımı sağlayan köprünün nasıl parçalara ayrılarak resmen bazı noktalarından büküldüğünü gözler önüne seriyor.

Yaşanan felaket sonrasında çekilen uydu görüntüsü yaşanan şiddetin boyutunu gözler önüne seriyor. Yaşanan felaket sonrasında çekilen uydu görüntüsü yaşanan şiddetin boyutunu gözler önüne seriyor.


Öte yandan yardım çalışmalarının yetersiz olmasından dolayı çok sayıda insanın marketleri yağmaladığı ortaya çıktı. Endonezya medyası, çökme riskine rağmen ağır hasarlı alışveriş merkezleri ve süpermarketlere girerek buradaki malzemeleri yağmalayan insanların görüntülerine yer verdi. Bazı Palu sakinleri de kullanılabilir eşyalarını kurtarmak için evlerine dönmeye başladı.