Sandıkların kapanmasından sonra şu ana kadar gelen sonuçlara göre Senato'da çoğunluğun Cumhuriyetçilerde kalması, Temsilciler Meclisi'nin ise Demokratlara geçmesi bekleniyor. Bu haberin yazıldığı sırada Senato'da Cumhuriyetçiler, Demokratlar'dan 3 koltuğu alırken Temsilciler Meclisi'nde ise Cumhuriyetçiler'in 24 koltuğu kaybettiği resmileşti.
Minnesota eyaletinden yarışa giren Somali asıllı Ilhan Omar ise Temsilciler Meclisinin "başörtülü ilk Müslüman kadın üyesi" oldu.Açılan sandıklarda da birçok ilginç gelişme ve ilkler yaşandı.
Demokratlar'ın adayı Rashida Tlaih (soldaki) seçimzaferini annesiyle kutladı.İLK KADIN MÜSLÜMAN KONGRE ÜYELERİ OLDULAR
Demokrat Partili Müslüman adaylar Rashida Tlaib ve Ilhan Omar, girdikleri bölgelerden seçimleri kazanarak Temsilciler Meclisi'ne girdi. Böylece, Michigan'dan seçilen Tlaib ve Minnesota'dan seçilen Omar ABD Kongresi'nin ilk kadın Müslüman üyeleri oldu.
Cumhuriyetçilerin adayı Ted Cruz (sağdaki) kritik zaferiyle Senato'da çoğunluğun Cumhuriyetçilerde kaldığını resmi hale getirdi. Cruz zaferini eşiyle kutladı.TED CRUZ KAZANDI, SENATO CUMHURİYETÇİLERE KALDI
ABD'nin en büyük eyaletlerinden Texas'ta Senato üyeliği yapılan yarış son ana kadar nefes nefese geçti. Cumhuriyetçi aday Ted Cruz, Demokrat rakibi Beto O'Rourke karşısında kılpayı da olsa yeniden seçilmeyi başardı. Bu sonuçla, Senato'da çoğunluğun Cumhuriyetçilerde kalması da kesinleşti.