Prof. Dr. Ziya Selçuk’un Milli Eğitim Bakanı olması, her kesimde olumlu karşılanırken, gözler Selçuk’un yardımcılarının kim olacağına çevrilmişti. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarına göre, İbrahim Er ve Reha Denemeç, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.

Yeni Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teyzesinin oğlu. Yani kuzeni. Bununla birlikte Er, eğitimin her aşamasında çalışmış bir eğitimci. 1968 doğumlu İbrahim Er, Giresin Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği mezunu. Ankara Üniversitesi Eğitim yönetimi teftişi ekonomisi ve planlaması üzerinde yüksek lisans yapan Er, Şanlıurfa’dan Bolu’ya birçok ilde sınıf öğretmenliği, okul müdürlüğü ve müfettişlik yaptı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nda İlköğretim Genel Müdürü olan Er, 2012 yılında Danıştay üyeliğine atanmıştı.

1961 Elazığ doğumlu Reha Denemeç ise, ODTÜ Ekonomi Bölümü mezunu. Yüksek lisansını ABD University of Delaware'de ekonomi alanında yapan Denemeç, Devlet Planlama Teşkilatı’nda çalıştı. TSE Teknik Kurulu ve Başak Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Denemeç, Ataköy Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. AKP’nin kurucu üyesi olan ve genel başkan danışmanı olarak görev yapan Denemeç, 22 ve 23. dönem AKP milletvekili oldu.