TRT Haber'de konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, “Gece yarısı yapılan işlemde görülen rakamın bir önemi yok. Dolar 4 TL’ye çıktı diye bir algı oluşturmak çok yanlış. 3,85’in üzerindeki çıkışlar oldukça spekülatif. Kurlar, piyasa açıldığında gerçek rakamlara gelir. Kur konusunda ekonomi oyuncuları endişe etmesin, bu hareket Türkiye ekonomisine uygun değil. Düzeltmeleri göreceğiz. Kurda geçici oynaklıklara bakarak kalıcı kararlar almak doğru değil ” dedi.  ifadelerini kullandı.

REKOR SEVİYEYİ GÖRDÜ


ABD'nin Çin'e gümrük vergisi getirmesinin küresel ticaret savaşlarını tetikleyeceği endişelerinin küresel risk iştahını olumsuz etkilemesi ardından Japon yatırımcıların pozisyonlarını bozmasıyla dolar/TL de gece saatlerinde 4'ü aşarak rekor seviyeyi gördü.

99999999999999999999999999

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl kaç faiz artırımı yapacağına odaklanan piyasalarda üç artırım tahmininin korumasının ilk etapta olumlu algılanmasıyla dün 3.90 seviyesinin altını test eden dolar/TL, bu seviyelerde kalıcı olamayarak öğleden sonra 3.93 seviyesini aşmıştı.