Geçtiğimiz günlerde bir Uber sürücüsünün taksiciler tarafından dövüldüğü iddiası medyada büyük yankı uyandırdı. Uber söz konusu haber hakkında bir açıklama yaparken İstanbul Taksiciler Odası'ndan da konu hakkında açıklama geldi. İstanbul Taksiciler Odası Başkan Vekili Veli Yurt, sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada 'ortada bir iddia var' derken yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmediklerini belirtti.

"YILLARDIR HİZMET VERİYORUZ"


Gerek İstanbul'da gerek Türkiye genelinde yıllardır hizmet verdiklerini söyleyen Veli Yurt taksi şoförlerinin bir algı operasyonu ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirten Veli Kurt, "Kaygılarımızı, endişelerimizi gerekli mercilere aktardık. Onlar da haklı olduğumuzu ancak hakkımızı yargı yoluyla aramamız gerektiğini söylediler. Bizim haklı olduğumuz aşina" dedi.

"GÖRÜNTÜLERİ TASVİP ETMİYORUZ"


İstanbul'da bir grup taksicinin, mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber'i çağırarak şoförü darp ettiği iddia edilen görüntüler hakkında da açıklamalarda bulunan Veli Yurt, söz konusu görüntülerde yaşananları kesinlikle tasvip etmediklerini söyledi.

Bu görüntülerin gerçekliğinin araştırılması gerektiğini belirten Veli Yurt, "Görüntülerin çok eski bir kayıt olduğunu söyleyen var. Kendi aralarında farklı bir durum olduğunu iddia edenler var. Yani ortada bir iddia var. Bizim arkadaşlarımız buna tenezzül etmez." açıklamasında bulundu.

UBER'DEN AÇIKLAMA


Konu hakkında Uber’den yapılan açıklamada “Önceliğimiz bu zor zamanlarda Uber sürücü ortaklarımızın yanında durmak, onlara gereken hukuki yardımı sağlayıp destek olmaktır.” ifadelerine yer verilmişti. "Türkiye'deki operasyonlarımıza, sorumlu bir iş ortağı olarak, sonuna kadar bağlıyız." denilen açıklamada, "En çok önem verdiğimiz konuların başında, yerel paydaşlarla beraber çalışarak, birlikte daha akıllı ve çevre dostu şehirler yaratmak geliyor. Buna taksiciler de dahil olduğu için Taksi ürünümüz mevcut. Türkiye'de taksicilerin Uber'in teknolojisinden faydalandığı bu işbirliğinin çok büyük bir potansiyeli olduğu inancındayız." ifadelerine yer verilmişti.

[old_news_related_template title="Darp edilen taksici hakkında Uber'den açıklama" desc="İstanbul'da bir grup taksici, mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber'i çağırarak şoförü darp etti. Konu hakkında Uber'den açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/ddd-1_16_9_1520517564.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/darp-edilen-taksici-hakkinda-uberden-aciklama-2275143/"]