Edirne'nin Keşan ve İpsala ilçeleri ve Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle okulların tatil olduğu ilk ilçeler oldu. Yoğun kar yağışının devam ettiği Çanakkale'nin Biga ve Gelibolu ilçelerinde ve Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde taşımalı eğitime de bir gün ara verildi. Peki kar yağışının devam ettiği Tekirdağ ve Kırklareli'de okullar tatil oldu mu?

TEKİRDAĞ'DA EĞİTİME 2 GÜN ARA

Tekirdağ il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün süreyle ara verildi. Karar gereği hamilelerle engelliler de idari izinli sayılacak. Tekirdağ'ın Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar kalınlığı Malkara ilçe merkezinde 3, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye kadar ulaştı. Kar nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar olurken Malkara Belediyesi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

kar-yollar

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde ekiplerin hazır beklediğini, yeterince araç, tuz ve kum bulunduğunu belirterek, "Kriz masamız 24 saat çalışıyor. Karayollarına da destek verebiliriz. Bazı mahalle yollarımızı şu anda açma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

son-dakika-tekirdag

EDİRNE'NİN İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

Edirne'nin Keşan ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe ve bağlı köylerde tüm ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim kurumları ve kreşlerin yarın tatil edildiği belirtildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Edirne'de olumsuz hava şartları nedeniyle İpsala ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda, Uzunköprü ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bugün ara verilecek.

 

İSTANBUL'DA FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

İstanbul'da yer yer etkili olan kar ve karla karışık yağmurun yanında fırtına da etkili oluyor.

istanbul-firtina1

 

[old_news_related_template title="Soğuk adım adım yayıldı kar İstanbul'a giriş yaptı! " desc="Son dakika... Sabahın erken saatlerinde İstanbul Beylikdüzü'nde kar yağışı başladı. İstanbul'un batı kesimlerini de etkilemesi beklenen kar ve karla karışık yağmur şeklindeki yağışlara sert rüzgar da eklenecek. Türkiye'yi etkilemesi beklenen soğuk hava dalgası Trakya'dan giriş Marmara Bölgesi'nde düşen sıcaklıklar Doğu Anadolu'yu aratmadı. Kar yağışı Trakya'da birçok noktayı etkilerken Edirne'nin Keşan ilçesinde okullar tatil edildi. İşte hava durumunda son tahminler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/kar-istanbul-son-dakika-1_16_9_1545201370.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/marmara-buz-kesti-istanbula-kar-uyarisi-geldi-meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-tahminleri-2804131/"]