Şişli Belediyesi’ne ait olan ve Bilgi Üniversitesi’ne 2 TL karşılığında satılan Kuştepe Kampüsü’nün belediyeye iade edilmesi için açılan dava sonuçlandı.

Mahkeme,  10 bin metrekarelik kampüsün Şişli Belediyesi’ne iadesini onaylandı.  Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, adaylık süreci ile ilgili soruları da yanıtladı. İnönü, tekrar aday olacağını duyurarak “Belediye başkanlığı zor mu kolay mı derseniz anormal zor bir iş değil ama yine de alışma süreci geçiyor. Oldukça hareketli bir dönem geçirdiğimi hepiniz biliyorsunuz. Diğer birçok belediyeden daha hareketli geçti burası. Yapılacak, bitmemiş işlerimiz var istediğimiz kadar yapamadık bazı işleri. Bunun için 2019’dan sonraki dönem için de tekrar belediye başkanı olmak istiyorum. Yani aday adayıyım. Bir sözüm var Şişlilere. Benim en büyük amacım Şişli’den giden malları Şişli’ye kazandırmak.  Adaylık için önümüzdeki hafta evrakları hazırlayıp başvuracağım. Ben kırmızı halılardan gösterişten reklam yapmaktan hoşlanmıyorum, ortalıkta da dolaşmıyorum. Bu şekilde çalışmaya devam edeceğim” dedi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

SARIGÜL’E BAŞARILAR DİLEDİ


Mustafa Sarıgül'ün adaylığı ile ilgili de İnönü şu değerlendirmeyi yaptı: “Mustafa Bey, şu anda partimizin üyesi. Seçilme hakkı olan herkes belediye başkanlığına adaylığını koyabilir. Gayet normal.  Bu demokratik hak. Mustafa bey de demokratik hakkını kullanacak. Kendisine bağlı. Başkasının bu konuda yorum yapmasını yanlış buluyorum. Kendisinin değişik bir tarzı var onu da değiştirmek mümkün değil. Onu da olduğu gibi kabul etmemiz lazım. Başarılar diliyorum kendisine.”

2 TL’YE SATILDI GERİ ALINDI


İnönü, basın toplantısında kazandıkları davanın hukuki sürecini de anlattı. İnönü, Şişli Belediyesi’ne ait olan Kuştepe Kampüsü’nün  9 Haziran 2011’de çıkartılan belediye meclisi kararı ve 10 Nisan 2012’de imzalanan protokol gereği 7 Mayıs 2012’de 2 TL karşılığında Bilgi Üniversitesi’ne satıldığını hatırlattı. 2014’de belediye başkanlığı görevine geldikten sonra 2016 yılında İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tapu iptali ve tescil davası açtıklarını anlatan İnönü, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi  1. Hukuk Dairesi’nin  Mecidiyeköy Mahallesi’nde bulunan 9067 ada 1-2 parselde bulunan 10 bin metrekare kapalı alana sahip 8 katlı binanın, Şişli Belediyesine iadesini onayladığını ifade ederek kararın istinaf mahkemesi tarafından da onandığını açıkladı. İnönü şöyle devam etti:

“Bizim bina eksiğimiz var, çok kira veriyoruz. Bu binayı satacak mıyız hayır. Kira bedelini üniversiteden isteyeceğiz. Dün üniversiteye Şişli Belediyesi’nin hakkı olan kira bedelinin ödenmesi için tebligat yaptık. Süreç başladı. Ortalama 35-36 milyon TL’ye yakın bir rakam. Biz eğitimi engelleyecek bir tasarrufta bulunmayız, eğitim süresi bittikten sonra ortak bir çözüm buluruz.”

İnönü, toplam büyüklüğü 92 bin 276 metrekare olan, milyonlarca dolar değerindeki 10 taşınmaz Şişli’ye iade edilene kadar mücadelesini sürdüreceğini dile getirdi.