Yüzyılın en önemli gök olaylarından biri olan kanlı ay tutulması yarın akşam saat 20.15'te gerçekleşecek. Türkiye'den de izlenebilecek olan kanlı ay tutulmasını daha iyi izlemek ve fotoğraf çekmek isteyenler "Kanlı ay tutulması nereden izlenir?" sorusunun cevabını araştırıyor. Üniversiteler bu önemli olay için özel etkinlikler düzenledi. Sözcü Gazetesi astroloji yazarı Dinçer Güner ise kanlı ay tutulmasının burçlarımızı nasıl etkileyeceğini yazdı. Kanlı ay tutulması hakkında bütün ayrıntıları sozcu.com.tr'den okuyabilirsiniz.

[old_news_related_template title="CANLI YAYIN: Kanlı Ay Tutulması'nı canlı izle! Kanlı Ay Tutulması başladı..." desc="Dünyanın heyecanla beklediği Kanlı Ay Tutulması başladı. Türkiye'den de görülebilecek olan Kanlı Ay Tutulması'nı haberimizin içerisinde yer alan canlı yayın bağlantısı ile izleyebilirsiniz. İşte, Kanlı Ay Tutulması canlı yayını..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/shutterstock_692171065_16_9_1532712237.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/canli-yayin-kanli-ay-tutulmasini-canli-izle-kanli-ay-tutulmasi-nereden-izlenir-2544558/"]

KANLI AY TUTULMASI NEREDEN İZLENİR?

27 Temmuz’da son yüzyılın en uzun tam ay tutulması gerçekleşecek. Tam ay tutulmasının en net görülebileceği yerlerden biri de Denizli olacak. 27 Temmuz gecesi saat 20.30-01.15 arasında Laodikya Antik Kenti’nde tam ay tutulması gözlemi konusunda Türkiye’deki tek organizasyonun Denizli’de gerçekleştirileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Yüzyılın en önemli gök olaylarından birine şahit olunacak programa ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bilim insanlarından astronomi biliminin duayenleri de katılacak” dedi.

Bu yılın en uzun Ay tutulması, yarın akşam Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde de izlenebilecek. Rasathane Müdür Vekili Doç. Dr. Tolgahan Kılıçoğlu,  27 Temmuz'da gerçekleşecek tutulma esnasında Ay'ın, yerin oluşturduğu gölgenin içinden geçeceğini ve kızılımsı renk alacağını söyledi.

Tutulmanın TSİ ile 20.15'te başlamasına karşın 21.24'e kadar Ay'ın ışığında belirgin değişim olmayacağını belirten Kılıçoğlu, bu saatten itibaren Ay'ın, yerin tam gölgesi içine girmeye başlayacağını ve gökyüzünde bir bölümünün kararmış gibi gözükeceğini dile getirdi.

Saat 22.30'da ise Ay'ın tamamen yerin gölgesi içine gireceğini ve kızılımsı renge bürüneceğine dikkati çeken Kılıçoğlu, "Ay'ın bu görüntüsü saat 00.13'e kadar sürecek olup bu andan sonra Ay bir ucundan yavaş yavaş  aydınlanmaya başlayacak, saat 01.19 gibi tam gölgenin içinden çıkacak ve eski haline yakın hale dönecektir. Tam tutulma bir saat 43 dakika olup en iyi gözlem yapılabilecek saatler 22.30 ile 00.13 arasıdır. Bu anlamda son yüzyılın en uzun gözlenen Ay tutulmalarından biri olacaktır." ifadelerini kullandı.

KANLI AY TUTULMASI İZLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ay tutulmasını izlemek için aşağıdakilere dikkat etmeniz yeterli.
Hava durumunu kontrol edin, ısıya uygun giyinin.
Ay tutulmasını görebileceğiniz uygun bir konum bulun. Dünya’da gece olduğu kentlerde bu mümkün. Ancak yapay ışıkların ve hava kirliliğinin bulunmadığı taşra, en açık gökyüzüne ve izleme koşullarına sahip.
Kişisel güvenliğinizi ciddiye alın. Karanlıkta yalnız yürümeyin. Arkadaş ve ailenize nerede olduğunuzu haber verin.

ay-tutulmasi-shutterstock

ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN KANLI AY TUTULMASINI İZLEME 5 LİRA

Kılıçoğlu, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nin tutulmaya ilişkin etkinlik düzenleyeceğini söyledi. Etkinliğin saat 20.45'te başlayacağı bilgisini veren Kılıçoğlu, şunları kaydetti:

"Etkinlik ücreti tam 5 lira, öğrenci ise 2,50 liradır. Etkinliğimizde havanın açık olması durumunda teleskoplarla Ay, Jüpiter, Satürn gözlenecek ve Ay'ın görüntüsü canlı yayın olarak bir perdeye yansıtılacaktır. Gece yarısına kadar sürdürmeyi planladığımız etkinlik kapsamında Ay tutulmalarına ilişkin ayrıntılı bir sunum da  gerçekleştirilecektir. Rasathanemizde her ay en az bir etkinlik düzenlemeye gayret etmekteyiz.

İlgilenenler ve bu etkinliğe katılım şansı olamayacak olanlar için bir sonraki 'Meteor Yağmurları' adlı etkinliğimiz 12 Ağustos gecesi gerçekleşecektir."
Kılıçoğlu, ayrıca rasathaneyi ziyaret etmek isteyenlerin, etkinlik takvimi ve adresine "rasathane.ankara.edu.tr"den ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

kanli-ay-shutter

AY'IN TUTULMA SAATLERİ:

27 Temmuz saat 20.15 Kısmi Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 21.25 Parçalı Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 22.30 Tam Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 23.22 Azami Tutulma
28 Temmuz saat 00.14 Tam Tutulma sonu
28 Temmuz saat 01.19 Parçalı Tutulma sonu
28 Temmuz saat 02.29 Kısmi Tutulma sonu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDEN DE İZLENEBİLECEK

İstanbul Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde, Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ve Amatör Astronomlar Kulübü'nün desteğiyle 2017 yılının başından beri halka açık olarak her ay düzenlenen "Gözlem Geceleri" kapsamında 27 Temmuz Cuma akşamı, 1 saat 43 dakika sürmesi beklenen Ay tutulmasının izlenebileceği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere verildi:

"Ay tutulması, Türkiye'den 2018-2020 yılları arasında gözlenebilecek 6 tutulmadan ikincisinin gözlenebileceği tarih olan 27 Temmuz akşamı gerçekleşecek. Bu yüzyılın en uzun süreli Ay tutulması 1 saat 43 dakika devam edecek. Tam Ay tutulması ile uydumuz mükemmel bakır kızılı renginde olacak. Ayrıca 27 Temmuz'da Dünya ile Mars da birbirine en yakın konumda olacak. Bu da Mars'ın gökyüzünde oldukça parlak görünmesini sağlayacak. Güneş sisteminin en büyük iki gezegeni Jüpiter ve Satürn de astronomi meraklıları için bir gökyüzü şöleni sunacak. Ay ve Mars doğu ufkuna yakın olsalar da gözlenebilecek."

Etkinlikte "Ay ve Ay Tutulmaları" ve "Astronomideki Güncel Gelişmeler" başlıklı konuşmaların sunulacağı, planetaryum gösterimleri yapılacağı, tarihi kubbe ve Gleissberg Astronomi Koleksiyonu'nun ziyaret edilebileceği belirtilen açıklamada, çocuklara yönelik "Ay ve Tutulmalar" temalı atölye çalışmalarının da yapılacağı aktarıldı.

Açıklamada, gözlemin, havanın yeterince kararmasıyla başlayacağı kaydedilerek, "Tutulma sırasında Ay, 22.30 ile 00.13 saatleri arasında Dünya'nın gölgesinde kalacak ve bu süre boyunca ışığı azalacak ve tutulma ortasında ise kızılımsı bir görünüm sunacak. İstanbul'da havanın açık olması durumunda, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü kompleksindeki teleskopların yanı sıra çeşitli portatif teleskoplarla da Ay, Mars, Jüpiter ve Satürn gözlenebilecek."  (AJANLAR)

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya’nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay’ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay’ın, Dünya’nın gölgesine girmesi ile Güneş’ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür. Güneş, karşı düğüm noktasında veya ona yakın olmalıdır. Bu şartlar altında Dünya’nın gölgesi Ay’a düşer. Bu 42.000.000.000 km uzanan gölge konisi Ay’ın uzaklığından yaklaşık 8800 km geniştir.

kanli-ay-tutulmasi-shutterstock

Ay, saatte 3456 km hareket ettiği için ortalama Ay tutulmasının zamanı yaklaşık 40 dakika ile bir saat arasında değişir. Ay tutulması, yeryüzünün Ay’ın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesinden gözlenebilir. Ay’a karşı olan Dünya yüzeyine çarpan Güneş ışınları Dünya’nın atmosferi tarafından kırıldığı için, Ay tutulmasında Ay, tamamen kaybolmaz. Dünya etrafında kırılan ışıklarda mavi renk yutulduğu ve kırmızı renk yansıtıldığı için, Dünya’nın gölgesi kırmızı renkte görülür. Bu güçsüz ışık kalıntıları görünürlüğü mahallî atmosferik şartlara bağlı olarak Ay’ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır.Bunun sonucunda Ay tutulması olur.

Dünya, Ay ve Güneş’in bazı değişik durumları kısmi Ay tutulmasını sağlar. Bu durumlarda Ay’ın üzerine Dünya’nın tam gölgesi değil, kısmi gölgesi düşer.Ay tutulması genellikle yılda iki kere ortaya çıkar. Bazı özel durumlarda Ay tutulmasının hiç ortaya çıkmadığı veya üç defa ortaya çıktığı da olabilir.

GÜNDEM KANLI AY TUTULMASI

Türkiye’nin de çıplak gözle rahatla izleyebileceği Kanlı Ay Tutulması’nın gerçekleşmesi için saatler kaldı. Dünya bugün gökyüzüne kilitlenecek ve Kanlı Ay Tutulması’nı gözlemleyecek. Uzun tutulma süresiyle dikkat çekecek olan Kanlı Ay Tutulması Türkiye saati ile 20.10'da başlayacak Kanlı Ay tutulması, tüm şiddetiyle saat 22.30'a kadar devam edecek. Kanlı Ay Tutulmasına felaket habercisi olarak da bakan var, astrolojik olarak önemine dikkat çeken de…

KANLI AY TUTULMASI BURCUMUZU NASIL ETKİLEYECEK?

Merhaba Arkadaşlar;
27 Temmuz'da Kova burcunun 4. derecesinde bir Tam Ay Tutulması meydana gelecek. Bu tutulma 21. yy en uzun sürecek olan Ay Tutulması olduğundan da önem taşımakta, toplamda 103 dk sürecek. Yani 1 saat 43 dk kadar. Bu da tutulmanın total etkisinin ortalama olarak 2 ay etki edeceğini göstermekte.

Bu tutulma Güney Afrika, Batı Afrika ve Avrupa üzerinde yükselen ve Doğu Asya ve Avustralya'yı belirleyen Doğu Afrika ve Orta Asya'da tamamen görülebilir. Bu tutulmanın başrolü MARS olduğu için, Marsyen bir tutulma ile karşı karşıyayız. Tutulma esnasında Ay/Mars/Güneş/Uranüs arasında T - Kare dediğimiz sert bir açı kalıbı etkin olacak. Tutulma esnasında Giedi Prima sabit yıldızı etkin olacak. Son olarak tutulma Kova burcunun 1. dekanında meydana gelecek. Tutulmalar çok önemli gökyüzü olaylarıdır. Çünkü genel olarak o senenin genel kalitesi hakkında bilgi verirler. Ne tarz temalar, konular, gündemlerin olacağını belirlerler. Her ay gökyüzünde bir Yeni Ay bir Dolunay meydana gelir. Yeni Ay ve Dolunay etkileri yaşadığımız o Ay’ın genel kalitesini gösterirken, Tutulmalar da senenin kalitesini gösterir. Bu yüzden de büyük resmi görmek açısından tutulmalar çok değerlidir. Tutulmalar karmik gelişmelere işaret eder. Karmikten kastım, kadersel bir dönemeç, üzerinde çok büyük söz hakkımızın olmadığı, olması gerekecek olan olaylara işaret eder.

Şu dönem Kova/Aslan aksının tutulmalarını yaşıyoruz. Bunun ilk ayağını 2016 senesinin Ağustos ayında meydana geldi, sonra 2017 Ağustos ayında devam etti. O tarihlerde başlayan konu ve temaların devamının niteliğinde olduğu gibi, yeni bir takım olaylarında başlangıcına işarettir. Şimdi tutulmayı anlayabilmek için öncelikle Kova burcunun astrolojide hangi konularla sembolize edildiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Kova burcu astrolojide dahiler, devrimler, sürgünler, bilim adamları, icatlar, objektif olmayı, hümanizmi, insan haklarını, bağımsızlığı, aykırı olan her şeyi, toplum için olan her türlü konuyu, yüksek teknolojiyi, dernekleri, örgütleri, sivil toplum kuruluşlarını, UFO'ları, uzayla ilgili her türlü konuyu, astrolojiyi, dostluklar, arkadaşlıklar, havacılık sektörü, yüksek zekayı, grevleri, yapay zekayı, bilimsel gelişmeleri, internet dünyasını, sağlıkta ise dolaşım sistem, kalp, tansiyon sorunlarını sembolize eder.

 Kova burcu astrolojide dahiler, devrimler, sürgünler, bilim adamları, icatlar, objektif olmayı, hümanizmi, insan haklarını, bağımsızlığı, aykırı olan her şeyi, toplum için olan her türlü konuyu, yüksek teknolojiyi, dernekleri, örgütleri, sivil toplum kuruluşlarını, UFO'ları, uzayla ilgili her türlü konuyu, astrolojiyi, dostluklar, arkadaşlıklar, havacılık sektörü, yüksek zekayı, grevleri, yapay zekayı, bilimsel gelişmeleri, internet dünyasını, sağlıkta ise dolaşım sistem, kalp, tansiyon sorunlarını sembolize eder.

Peki bu sembolikler nasıl çalışabilir bunlara göz atalım öncelikle… Uzay ile ilgili yeni keşifler, yeni yaşam formları, yeni gezegenler, yeni galaksilerin keşifleri söz konusu olacaktır. Bireysellik çok daha fazla ön plana çıkacak. Hepimiz hayatlarımızın belli alanlarında daha bağımsız, daha özgür olmak için adımlar atacağız. Özellikle düşünce ve fikir özgürlüğü, insan haklarına ilişkin konular ön planda olacaktır. Fakat insan haklarının ihlalleri, fikir ve düşünce öncüleri ile ilgili zorlayıcı gelişmeler söz konusu. Sıra dışı, farklı, marjinal tipler bu dönem daha ön planda olacak. Bir çoğumuz bu süreçte derneklerde daha aktif bir şekilde görevler alacağız belki. Yeni dernekler, yapılanmalar meydana gelebilecektir. Yüksek teknolojiler, çığır açacak hatta belki de devir başlatacak olan yeni icatlar, yeni buluşlar gündemde olacaktır sık sık. Yapay zekaların üst versiyonları, giyilebilir teknolojinin daha da ilerlemesi, sanal gerçekliğin daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlaması ya da sanal gerçekliğin gündelik hayatımıza adaptasyonu söz konusu olacak.

SİBER SAVAŞLAR SÖZ KONUSU


Öncelikle kendi hayatlarımızda devrimleri yapmaya başlayacak, zincirlerimizden kurtulacak, daha bağımsız ve özgür olmak adına radikal kararlar almaya başlayacağız. Ama bunun yanı sıra gerçek devrimlerde meydana gelebilir yukarıda bahsettiğim tarihler içinde, özgürlük adına. Bu biraz daha azınlıkların devrimi de olabilir. Yeni sosyal ağlar yaratılabilir, hatta bu sosyal ağlar belki de 5 duyumuza hitap edecek türden de olabilir. Yeni düşünce ve fikir liderlerinin de ortaya çıkacağı zamandır. Yüksek teknolojiye daha çok yatırımların yapılacağı süreçlerdir bunlar. Belki de uzayda yaşamakla ilgili yatırımlar söz konusu olabilir, kim bilir? Özellikle havacılık sektörünün çağ atlayacağı bir dönem diyebiliriz. Havacılık sektörüne de yatırımlar artabilir. Ama hava saldırıları da söz konusu olabilir. Teknolojik olarak çağ atlayacağımız kesin ama diğer taraftan siber saldırılarda da artışlar söz konusu olacak. Siber suç oranında da aynı şekilde artışlar olabilir. Teknolojik, siber, internet savaşları söz konusu. Şifreler, banka hesapları, internet üzerinde yürütülen her türlü sistem biraz tehlike altında.

Öncelikle kendi hayatlarımızda devrimleri yapmaya başlayacak, zincirlerimizden kurtulacak, daha bağımsız ve özgür olmak adına radikal kararlar almaya başlayacağız. Ama bunun yanı sıra gerçek devrimlerde meydana gelebilir yukarıda bahsettiğim tarihler içinde, özgürlük adına.

Oksijen tankları yüzünden sorunlar, yangınlar çıkabilir. Yine grevler, iş bırakmalar olabilir. Grevlerden kastım, büyük çaplı, ses getirecek türden grevlerden bahsediyorum. Önemli isimlere suikast girişimleri olabilir. İnternet ve sosyal medya üzerinden büyük çaplı protestolarda gündeme gelebilir. Büyük çaplı uçak kazaları meydana gelebilir. Veya UFO’larla ilgili yeni gelişmeler, bilgi veya belgelerin ortaya çıkışı, uzaylıların varlığına ilişkin yeni gelişmelerde söz konusu olabilir. Hava olaylarından doğan problemler oluşabilir, özellikle kasırga, fırtına gibi etkiler söz konusu. Sağlık olarak bu dönemlerde kalp, tansiyon, kan dolaşım sistemi rahatsızlıklarına daha dikkat edilmesinde fayda vardır.

Tutulma Retro Mars yan yana olacak olacak. Bu yüzden de Marsyen bir tutulma diyoruz. Mars’ın sembolize ettiği konuları daha güçlü bir şekilde vurgulayacak demektir bu da. MARS; savaşarak elde etme, mücadele, güç kullanma, aktif olma, hastalıklar, silahlar, savaşlar, patlama, terör, fiziksel enerjimizi ortaya koyuş şeklimiz, küfür, hakaret, kan, ameliyatlar, cerrahi müdahaleler, risk alma, inisiyatif kullanma, rekabet, cinsellik, eril enerjiler, öfke, hırsızlık, yangınlar, yanardağ aktiviteleri ile sembolize edilir. İşin içinde Mars’ın olduğu bir tutulma olduğu zaman ben her zaman gerilirim. Zira orada bir yangın, ortalığın savaş alanına dönmesi, zarar verici koşulların meydana gelmesi demektir. Yine her türlü patlamalar, yangınlar, yanardağ aktiviteleri söz konusu olabilir. Özellikle Mars KOVA burcunda olduğundan havacılık, açık alanlar, ileri teknoloji, telekomünikasyon, dernekler, kulüpler, uydular, astronomi, astroloji, iletişim sektörü, sosyal ağlar, internetle ilgili her türlü iş ve konular, sosyal medya ile ilgili konularda oldukça stresli, zorlu, meydan okuyucu durumların olabileceğine işaret.

ÖZGÜRLÜK İÇİN SAVAŞ!


Tutulma da Ay/Mars/Güneş/Uranüs arasında T - Kare dediğimiz sert bir açı kalıbı etkin olacak. Ve tutulmanın asıl rengini, şeklini, şemailini, meselesini tam da bu açı kalıbı aslında açıklıyor. Özgürlük için savaşmak demektir. Sizi kısıtlayan, bağlayan koşullar her ne ise bundan kurtulmak için fırsatlarınız olacak tutulma ile. Yalnız bu özgürleşme meselesini elde etmek için isyanlar çıkabilirsiniz. Siz istediğiniz kadar plan program yapın, son dakika golleri her defasında olacaktır. Biraz daha spontane takılın bu aralar. Hızlı davranacağız, hızlı harekete geçeceğiz, hızlı çözümler üreteceğiz ve oldukça tez canlı davranacağız bu tutulma ile. Sabır ve tahammül sıfırın altında kalacak. Kazalar çok ani gelişebilir, hayatınızı riske atacak aktivitelerden uzak durmakta fayda var, hız içeren özellikle. Yine patlamalar, silahlı durumlar meydana gelebilir bu tutulma ile. Maceralara atılmak için oldukça hevesli olabiliriz, denemediğimiz şeyleri denemek, risk alma fikri hoşumuza gidebilir ve alabiliriz de ama hiç tavsiye etmiyorum. Hayatınızı riske atacak her türlü koşuldan çok uzak durun. Koşullara çok çabuk isyan edebiliriz, ani tepkiler verebilir, köprüler çok hızlı yıkabiliriz.

Yine grevler, isyanlar, iş bırakmalar da olabilir. Düşüncesizce, anlamsızca riskler almayın. Ölçün, tartın, biçin, planlayın ve risklerinizi öyle alın, kendinize zarar vermeyin, dikkat edin. Fazlaca iddialı davranışlarda bulunabilir veya böyle davranışlarla karşılaşabilirsiniz. Kendinizden çok emin değilseniz iddialaşmayın. Cinsel anlamda da tabularınızı yıkabilir, yapmam dediklerinizi yapabilir, hayatınızda cinsel devrimler yaşayabilirsiniz. Çevremizde baskı gören, haksızlığa uğrayan birini gördüğümüz anda hızlı bir şekilde tepkimizi ortaya koyacağızdır. İnsan haklarına karşı çok daha hassas olacağımız, haksızlıklar karşısında hızlı eyleme geçip sesimizi çıkartacağızdır. Hayatımızda yapamadığımızı yapmak, devrimler yaratmak, kendimizi özgürleştirmek için rahatça harekete geçebileceğiz.

Tutulma da Ay/Mars/Güneş/Uranüs arasında T - Kare dediğimiz sert bir açı kalıbı etkin olacak. Ve tutulmanın asıl rengini, şeklini, şemailini, meselesini tam da bu açı kalıbı aslında açıklıyor. Özgürlük için savaşmak demektir. Sizi kısıtlayan, bağlayan koşullar her ne ise bundan kurtulmak için fırsatlarınız olacak tutulma ile.

Bugünlerde özellikle elektrik çarpmalarına dikkat edin, bilmediğiniz elektronik ve elektrikli aletleri tamir etmeye kalkmayın. Başkalarını harekete geçirmekte, motive etmekte bu aralar oldukça başarılı olabiliriz. Kontrol edebileceğimizden çok daha fazla büyük bir enerjiye sahibizdir. Bu yüzden hareketi bol eylemlerde olmak, spor yapmak, enerjimizi boşaltacak her türlü aktiviteye girişmek için uygundur. Normalde yapmayacağımız davranışlar sergileyebiliriz, çılgınlıklar yapabiliriz. Aracınızla hız yapabilirsiniz, ama siz yine de ani, sürpriz ve beklenmedik kazalara karşı dikkatli olun. Hangi eylemi yaparsanız yapın her türlü emniyet ve korumayı ihmal etmeyin. Grevler, iş bırakmalar, protestolar gündeme gelebilir bu tutulma etkisi ile.

Mars Kova burcunda ve Uranüs ise Boğa burcunda seyahat etmekte. Bireysel olarak bu tutulma ile ilişkiler açısından oldukça zor ve krizler deneyimleyeceğimiz, mevcut ilişkiler ve ortaklıklarda ani kopmalar, ayrılıklar, büyük kavgalar söz konusu olabilir. Umuyorum ki can ve mal kaybına yol açabilecek bir patlama, kaza, emniyet güçlerini zora sokacak bir durum meydana gelmez. Olabildiğince yapıcı ve özgürleştirici bir şekilde geçiririz bu dönemi. Veya diğer ülkelerle diplomatik büyük krizler söz konusu olmaz veya anlaşmalar askıya alınmaz. Uranüs Boğa burcunda olduğundan, özellikle ekonomik olarak büyük zorlanmalara, piyasaların sıkışmasına, faiz oranlarının artmasına neden olabilir. Aslan/Kova aksı, bireysel anlamda zihin kalp uyumu veya uyumsuzluğu ve bundan dolayı ortaya çıkan gerilimlere işaret ederken, dünya astrolojisine göre de halk, otorite arasındaki gerilimlere, gösterilere işaret etmektedir.

Bu tutulma ve 11 Ağustos'ta meydana gelecek olan Aslan burcundaki Güneş Tutulması, 99 senesinde meydana gelen deprem ile benzeş bir gökyüzü görünümüne sahip. Özellikle de Uranüs’ün Boğa burcunda yer almasından dolayı, çok büyük depremlerin habercisi olabilir. İnşallah yanılıyor olurum bu konuda. Ağustos sonuna kadar riskli bir dilimdeyiz bu açıdan. Bu tutulmayı bir de şu açıdan değerlendirin, geçen sene 7 Ağustos'ta yine tutulma meydana gelmişti. 7 Ağustos civarı hayatınızda 3 aşağı 5 yukarı neler olmuştu bir düşünün bakalım, biraz onların yansıması olacaktır.

KRAL HASTALANACAK


Tutulma Kova burcunun 4. derecesinde meydana gelecek. 4. derece 1. dekana işaret etmekte. Kova burcunun 1. dekanındaki tutulma, dünya astrolojisine göre kralın hastalanması demektir. Önemli pozisyondaki kişilerin hastalık haberlerini alabiliriz bu tutulma ile. Tutulma da Giedi Prima yıldızı etkin olacak. Bu yıldız tuhaf ve anlaşılması zor olaylar, yeni ve etkili arkadaşlar, karşılıksız aşk anlamına gelmektedir. Kova burcunun 4. derecesi Sabian sembol felsefesine göre; “Ataların Konseyi” demek. Değerlerimize sadık kalmak, ancak değerlerimiz olduğu zaman mümkündür. Ataları yad etmek, geçmişimizi bilmek, geçmişimizi araştırmak, soy ağacımızı araştırmak, atalarımızı araştırmak, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak gerektiğini vurgular.

Tutulma Türkiye haritasında 8. eve denk düşmektedir. Mundane yani dünya astrolojisine göre 8. ev ölüm oranlarını, cenazeleri, adli tıp, yabancı hisse senedini, tahvilleri, bankaları, vergi, ulusal borç, faizler, miraslar, sermaye, sigorta şirketleri, tazminatlar, sosyal güvenlik, yatırımlar, kamu gelirleri, uluslararası borçlar, düşmanların mali durumunu, kriz, değişim ve dönüşümü gösterir.

TUTULMANIN TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ


Tutulma Türkiye haritasında 8. eve denk düşmektedir. Mundane yani dünya astrolojisine göre 8. ev ölüm oranlarını, cenazeleri, adli tıp, yabancı hisse senedini, tahvilleri, bankaları, vergi, ulusal borç, faizler, miraslar, sermaye, sigorta şirketleri, tazminatlar, sosyal güvenlik, yatırımlar, kamu gelirleri, uluslararası borçlar, düşmanların mali durumunu, kriz, değişim ve dönüşümü gösterir. Tutulma Türkiye üzerinde bu yukarıda saydığım konular üzerinde daha çok etkili olacaktır. Daha önce Kova/Aslan aksındaki tutulma zamanları neler olmuştu bunlara da bakmak, incelemek gerek.

Daha önce gerçekleşen Kova burcundaki tutulmalar zamanında Türkiye’de genelde özgürlükler ile ilgili (başörtü) protestolar meydana gelmiş, işçiler işe geç başlama eylemleri yapmış, kara yollarında çalışan 120 bin işçi tüm Türkiye’de çıplak ayakla yürüyerek çalışma şartlarını protesto etmiş, cezaevlerinde açlık grevleri başlamış ve ölümler meydana gelmiş, ilk basın komisyonu kurulmuş, Uçurtmayı Vurmasınlar filmi ödüller almış. Madonna Like a Prayer albümünü çıkarmış. Klibinde kilisede zenci bir İsa'yla sevişmiş ve aforoz edilmişti. Ve bence en önemlisi körfez savaşı başlamıştı. Ve Tutulmaların karakterine uygun, Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşünü gerçekleştirdi. Trump’ın başkan olmasıyla ülke genelinde gösteriler ve protestolar yapıldı. G-20 zirvesi öncesi Hamburg karışmıştı. Ve Türkiye’nin Almanya ile diplomatik krizlerİ meydana geldi. Tutulma ile ekonomik anlamda yapılanmaya doğru gidilebilir. Merkez bankası temelli yapılanmalar olabilir bunlar!

Bu dönem daha çok bankacılık işlemleri, bankalar, ekonomik koşullar ön planda olacaktır. Bankalarla ilgili yeni yapılandırmalar, krediler, kredilendirme ile ilgili konular, banka sistemleri, şifreler, bilgi güvenliğine ilişkin konular, bankalarda kullanılmak üzere yeni teknolojiler veya bilgi, güvenlik anlamında krizler söz konusu olabilir. Tutulma ile birlikte bazı yabancı yatırımcılar ülkeden çekilebilir, özellikle teknoloji şirketleri olabilir. Sigorta sisteminde yeni bir yapılanmaya gidilebilir. Sosyal haklar, tazminat haklarına ilişkin yeni uygulamalar, kararlar çıkabilir. Ekonomik olarak bu tutulmanın bizi biraz zorlayacağı düşüncesindeyim.

Kova burcu teknoloji, internet, yüksek teknolojiyi işaret ettiğinden dolayı, siber saldırılar gündeme gelebilir. İnternet üzerinden bir kriz çıkabilir. 8. evde meydana geldiği için tutulma, bankacılık sistemi üzerinden bir oluşabilir. Elektrik kesintileri ya da teknoloji üzerinden bir hamle gerçekleşebilir. Faiz oranlarında artışlar, zamlar, vergi oranlarında artışlar olmasını bekleyebiliriz. Tutulma Marsyen bir tutulma olacağından dolayı ödeme sistemleri, vergiler, borçlar, diğer ülkelerle yaptığımız anlaşmalar sonucu elde ettiğimiz gelirler konusunda stresli durumlar söz konusu olabilir. Tutulma Türkiye’nin 5. evde yer alan Güneş’i ile sert kontak halinde olacak. Borsa ve piyasalar şu sıralar güvenli olmayabilir, spekülatif yatırım araçları güven vermeyebilir, yatırımların kendini güvensiz hissettiği bir döneme işaret edebilir. Doları dikkatle izlemek gerek bu tutulma ile takip eden 2 aylık süreçte!

Hepimizi özgürleştirecek bir tutulma dilerim...
Dinçer GÜNER